Σάββατο 15 Ιουλίου 2017

Αναμνήσεις σαν παλιό κρασί Η ΤΑΞΗ ΤΟΥ 1980 ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ

Τριάντα επτά χρόνια μετά από την ολοκλήρωση της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσής τους, 33 παλιοί συμμαθητές μαζί με τέσσερις καθηγητές τους, βρέθηκαν ξανά στη Χώρα, το Σάββατο 1η Ιουλίου, σε μια βραδιά εξαιρετικά θερμή κυριολεκτικά (λόγω του καύσωνα εκείνων των ημερών) αλλά και μεταφορικά (βλέπε, ωραίες αναμνήσεις). 

Επισκέφθηκαν το λύκειο, κάθισαν ξανά στα θρανία, διάβασαν το απουσιολόγιο της τάξης τους, είδαν παλιές φωτογραφίες, έβγαλαν νέες, μοιράστηκαν αναμνηστικούς έντυπους επαίνους, δάκρυσαν από χαρά, «μέθυσαν» από συγκίνηση και χόρεψαν με την ψυχή τους στο κέντρο «Ψαράκια» στο Κεφαλόβρυσο μέχρι πρωίας, σαν σε κατάληξη σχολικής εκδρομής. Πρόκειται για τους αποφοίτους λυκείου του 1980, που στη Χώρα πέρασαν τα μαθητικά τους χρόνια ή ένα μέρος από αυτά. Την προετοιμασία της διοργάνωσης είχαν αναλάβει ο Θωμάς Αλεξόπουλος και η Δώρα Καλογεροπούλου. Ο πρώτος είχε την ευθύνη της υποδοχής των καλεσμένων, ενώ η δεύτερη από την Αθήνα είχε αναζητήσει και είχε επικοινωνήσει με τους παλιούς συμμαθητές. 
«Ηταν σαν να μην πέρασε μια μέρα. Τα χαρούμενα πρόσωπα όλων μας εκμηδένισαν το διάστημα των 37 χρόνων που μεσολάβησε και για μια στιγμή γίναμε και πάλι μαθητές. Νιώσαμε δυνατά συναισθήματα», δήλωσε στη «Ε» η Δώρα Καλογεροπούλου. 
«Δεν έχω λόγια για να περιγράψω τη συγκίνησή μου. Τους αγαπώ όλους. Εχουν περάσει δυο εβδομάδες από τη συνάντησή μας και από τότε έχω μονίμως ένα χαμόγελο στο πρόσωπο και μια γλυκιά γεύση στο στόμα. Του χρόνου θα το επαναλάβουμε», συμπλήρωσε στην «Ε» ο Θωμάς Αλεξόπουλος. 

ΗΤΑΝ ΕΚΕΙ 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι μαθηματικοί Νίκος Παγάνης, Ρίτσα Γεωργοπούλου καθώς και οι γυμναστές Λάκης Πανταζόπουλος, Μαίρη Τσιριμπή, μαζί με την κόρη τους Νάνσυ και τον αρραβωνιαστικό της. 
Εδωσαν το «παρών» οι εξής: Κατερίνα Αγγελοπούλου, Θωμάς Αλεξόπουλος, Σία Βαγενά, Αθανασία Γαλάνη, Δήμητρα Δανίλη, Γιάννα Διονυσοπούλου, Σταμάτης Δούνιας, Δώρα Καλογεροπούλου, Γιώργος Κατσάς, Μαρία Κορωνιού, Γεωργία Κωνσταντοπούλου, Κώστας Κωσταράκος, Ακριβή Λέλου, Κώστας Μαθιόπουλος, Μαρία Ματσακά, Νινέτα Μιχαλοπούλου, Ευαγγελία Μπουρνέλη, Στέλλα Μιχαλιτσιάνου, Λίνα Νικολοπούλου, Κωστούλα Νίνου, Γιώργος Παναγόπουλος, Κώστας Παπαδημητρίου, Βάσω Ρήγα, Γεωργία Σαραντοπούλου, Χρήστος Σβάρνας, Κώστας Σπυρόπουλος, Γεωργία Σπυροπούλου, Σούλα Σταματελοπούλου, Μπάμπης Στασινόπουλος, Τούλα Στασινοπούλου, Μαρία Τζαβέλα, Δημήτρης Τζωρτζίνης, Χρήστος Φιλιανδριανός. 
Στη βραδιά συμμετείχαν και αρκετοί σύζυγοι, που κι αυτοί συνέβαλαν με τον τρόπο τους στην επιτυχία της διοργάνωσης. Τέλος, να σημειωθεί ότι για τυχαίο λόγο στην ομαδική φωτογραφία δεν διακρίνονται οι: Κωστούλα Νίνου, Βάσω Ρήγα, Κώστας Σπυρόπουλος, Δημήτρης Τζωρτζίνης και Χρήστος Φιλιανδριανός.

3 σχόλια:

  1. η νεκρανάσταση των ζόμπι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ

    ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΔΕΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΑΣΤΥΝΟΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ (ΤΑ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΜΕ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΕΠΑΝΔΡΩΜΕΝΑ - ΤΖΑΜΠΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η είδηση είναι αναδημοσιευμένη από Καλαματιανή εφημερίδα. Εσείς πιστεύετε ότι αφορούσε όλους τους αναγνώστες της εφημερίδας; Είναι ποτέ δυνατόν όλες οι ειδήσεις να αφορούν τους πάντες;
    Όσο για την αστυνόμευση της περιοχής, υπάρχουν αρμοδιότεροι από εμένα να ασχοληθούν με το θέμα και να απαιτήσουν λύση του προβλήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή