Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017

Κατηγορούμενοι γονείς για κατάληψη το 2014 ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΟ ΧΩΡΑΣ

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν την Παρασκευή γονείς από τη Χώρα, μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας για την κατάληψη που είχε γίνει το Δεκέμβριο του 2014 ζητώντας καθηγητές για το γυμνάσιο. Σίγουρα πρόκειται για κάτι πρωτοφανές, καθώς γονείς οδηγούνται ενώπιον της δικαιοσύνης, ζητώντας καλύτερη στελέχωση του σχολείου τους. Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στην Κυπαρισσία και αναμένεται με ενδιαφέρον. 
Σε σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου - Λυκείου Χώρας -με την οποία απευθύνουν και κάλεσμα σε όλους τους γονείς να παρευρεθούν στο δικαστήριο- τονίζεται: «Στις 7 του μήνα και ημέρα Παρασκευή δικάζονται στην Κυπαρισσία μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου και Λυκείου Χώρας για την κατάληψη του σχολείου στις 8 Δεκεμβρίου του 2014. Σκοπός της κατάληψης ήταν η στελέχωση των σχολείων Γυμνασίου-Λυκείου με καθηγητές, δεδομένου ότι στο Γυμνάσιο δεν είχαν δοθεί βαθμοί σε 5 μαθήματα -στο α’ τρίμηνο- και στο Λύκειο υπήρχε έλλειψη καθηγητών σε βασικά μαθήματα (Αρχαία - Νέα - Φυσική). Θεωρήσαμε καθήκον μας να προβούμε σε αυτήν την ενέργεια σαν τελευταίο μέσο διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας σαν γονείς και σαν Ελληνες πολίτες. Παρά τις διαβεβαιώσεις παραγόντων της Πολιτείας τελικά οδηγούμαστε σε τακτική δικάσιμο. Εάν εμείς παρανομήσαμε, τότε τι έκαναν οι διευθυντές των σχολείων μας, ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας, ο περιφερειακός διευθυντής, ο υπουργός και οι εκπρόσωποι της σύννομης τάξης στην περιοχή μας που με περισσή διάθεση μας παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη; Καλούμε όλους τους γονείς στην Κυπαρισσία στις 7 Ιουλίου, ημέρα Παρασκευή και ώρα 9 π.μ.»

1 σχόλιο:

  1. Αναγνωρίζουν οι καταληψίες με βάση αυτά που γράφονται πιο πάνω ότι υπεύθυνοι είναι οι διευθυντές των σχολείων , ο διευθυντής Δευτεροβάθμιας Μεσσηνίας, ο περιφερειακός διευθυντής, ο υπουργός, γιατί δεν έκαναν κατάληψη στα γραφεία των υπευθύνων;Γιατί δεν τους μήνυσαν για παράβαση καθήκοντος ; Αλλά στέρησαν από τα παιδιά τους την λιγοστή μόρφωση που τους δίνει αυτό το απερίγραπτο κράτος. Ίσως το να κρατάς σε ομηρία το δικαίωμα στην μάθηση ,του παιδιού σου ,είναι πιο εύκολο από το να κάνεις κατάληψη στα γραφεία των υπευθύνων . Είναι όμως και μια θρασυδειλη ενέργεια που θεωρώ ότι πρέπει να ντρέπονται αυτοί που την έκανα αν κάποτε καταλάβουν τι έκαναν και εύχομαι η δικαιοσύνη να πράξει το καθήκον της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή