Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

“Μικροί αρχαιολόγοι” και “Μικροί κηπουροί” στην Costa Navarino

Δύο νέες δραστηριότητες, ειδικά σχεδιασμένες για παιδιά 4 έως 11 ετών, παρουσιάζει η Costa Navarino. Φέτος, οι "Μικροί αρχαιολόγοι" και οι "Μικροί κηπουροί" θα ενθαρρύνουν τα παιδιά να ανακαλύψουν την πλούσια ιστορία και φύση της Μεσσηνίας. Οι μικροί επισκέπτες ανακαλύπτουν το συναρπαστικό κόσμο της αρχαιολογίας και γίνονται "Μικροί αρχαιολόγοι", γνωρίζοντας την αρχαία ελληνική ιστορία. Με την καθοδήγηση εκπαιδευμένου προσωπικού, τα παιδιά μαθαίνουν με ευχάριστο και εκπαιδευτικό τρόπο, πώς να αναγνωρίζουν κρυμμένα αντικείμενα, παίρνοντας ως παράδειγμα τις διαδικασίες που ακολουθούν οι αρχαιολόγοι στις ανασκαφές. Σε αυτήν τη δραστηριότητα, τα παιδιά μαθαίνουν επίσης τα μυστικά της προϊστορικής περιόδου όπως το πώς μπορούν να αποκωδικοποιούν μηνύματα και να δημιουργούν τις δικές τους πινακίδες Γραμμικής Β’ Γραφής, που στη συνέχεια παίρνουν μαζί τους, ως ένα ενθύμιο αυτής της πρώτης επαφής με την αρχαιολογία.
 
Η Μεσσηνία είναι μια περιοχή όπου τα παιδιά μπορούν να εξερευνήσουν και να εμπνευστούν από την ιστορία 4.500 χρόνων. Οι εμβληματικοί αρχαιολογικοί χώροι όπως η Αρχαία Μεσσήνη, το Ανάκτορο του Νέστορα, οι ναοί της Κλασικής Εποχής, οι Βυζαντινές εκκλησίες και τα μεσαιωνικά κάστρα, όπως και τα αρχαιολογικά της μουσεία, αποτελούν το κατάλληλο περιβάλλον που θα τους προσφέρει νέα, δημιουργικά ερεθίσματα. 
Ενα ξεχωριστό ταξίδι στη φύση περιμένει τους "Μικρούς κηπουρούς": έρχονται σε επαφή με το φυσικό πλούτο, φυτεύουν τους δικούς τους σπόρους και συλλέγουν εποχιακά φρούτα και λαχανικά, μαθαίνοντας για τις ποικιλίες τους αλλά και τις γαστρονομικές παραδόσεις της περιοχής. Σε ένα λαχανόκηπο φτιαγμένο ειδικά για τα παιδιά, όχι μόνο θα παίξουν με τη γη, αλλά θα απολαύσουν και τους καρπούς της, προετοιμάζοντας το γεύμα τους με τη βοήθεια και επίβλεψη των σεφ. 
Οι καινούργιες δραστηριότητες για παιδιά, συμπληρώνουν τις πολυποίκιλες δράσεις της Costa Navarino για τους επισκέπτες της, με στόχο να γνωρίσουν την πλούσια φύση και ιστορία της περιοχής και να ενισχύσουν την περιβαλλοντική τους ευαισθητοποίηση. Σε συνεργασία με το Ιδρυμα "Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου" η Costa Navarino στηρίζει τους τοπικούς παραγωγούς και την αναβίωση τοπικών ποικιλιών και γεύσεων, προκειμένου να τις γνωρίσουν και οι μελλοντικές γενιές. Παράλληλα, με τη σειρά προϊόντων Navarino Icons οι επισκέπτες μπορούν να πάρουν μαζί τους σε κάθε γωνιά του κόσμου, τις γεύσεις της Ελλάδας και της Μεσσηνίας, για να τις εντάξουν στη διατροφή τους. Οι δραστηριότητες και οι ειδικά σχεδιασμένες εγκαταστάσεις για παιδιά, η ποικιλία δραστηριοτήτων και αθλημάτων, καθιστούν την Costa Navarino ένα ξεχωριστό οικογενειακό προορισμό, σε συνδυασμό με τη διαμονή στα Family Suites του ξενοδοχείου The Westin Resort Costa Navarino. 
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.costanavarino.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου