Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Παρασκευή, 28 Ιουλίου 2017

ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ “NEW YORK TIMES” “Δημοκρατία και ταινίες” στην Costa Navarino

Το διεθνές τριήμερο με θέμα “Democracy and Film” (Δημοκρατία και ταινίες) φιλοξενεί η Μεσσηνία μεταξύ 15 και 17 Σεπτεμβρίου, το οποίο διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά φέτος η Costa Navarino σε συνεργασία με το “Athens Democracy Forum" των New York Times. Οπως γνωστοποιείται στη σχετική ανακοίνωση, το πρόγραμμα της φετινής διοργάνωσης περιλαμβάνει σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως κύριο θέμα την επίδραση του κινηματογράφου και των δημιουργών στο πώς αντιλαμβανόμαστε τα γεγονότα και τον κόσμο ευρύτερα, καθώς και τον αντίκτυπο στην πολιτική συνείδηση και ενασχόληση του κοινού. 

Στην κεντρική συζήτηση, το Σάββατο 16 Σεπτεμβρίου, γνωστοί διεθνείς σκηνοθέτες, ηθοποιοί και άλλοι ειδικοί του χώρου, θα αναλύσουν αυτά τα καίρια ζητήματα, με φόντο το μεσσηνιακό τοπίο. Συντονιστής των ομιλιών θα είναι ο διακεκριμένος καλλιτέχνης Αλί Χοσαΐνί, ενώ οι συζητήσεις θα πλαισιωθούν από προβολές βίντεο τα οποία έχουν επιλέξει και επιμεληθεί οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν, συμβάλλοντας περαιτέρω στον διάλογο για τον κινηματογράφο και την επίδρασή του στο σύγχρονο πολιτικό περιβάλλον. 
Το πρόγραμμα των ομιλιών θα συνοδεύσουν μια σειρά από αυθεντικές εμπειρίες και δραστηριότητες για τους συμμετέχοντες του “Film and Democracy”, όπως οι “Φιλοσοφικοί περίπατοι” με θέμα “Πολιτική και Αρχαίο Δράμα”, μέσα από τη ματιά των αρχαίων Ελλήνων φιλοσόφων. Επίσης, μεταξύ άλλων, θα γίνουν ξεναγήσεις στη μοναδική συλλογή έργων τέχνης της Costa Navarino του 17ου έως 19ου αιώνα και βραδιές αστρονομίας, για μια διαφορετική εξερεύνηση του σύμπαντος μέσα από τον Μεσσηνιακό ουρανό. 
Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνέχεια δύο επιτυχημένων διοργανώσεων των New York Times και της Costa Navarino, τα τριήμερα “Art and Democracy” (2015) και “Architecture and Democracy” (2016) με διακεκριμένες παρουσίες από όλον τον κόσμο, που έθεσαν τη βάση της φετινής διοργάνωσης. 
Οι εκδηλώσεις αποτελούν μέρος του New York Times Athens Democracy Forum που θα πραγματοποιηθεί για 5η συνεχόμενη χρονιά από τις 13 ώς τις 17 Σεπτεμβρίου, με θέμα “Λύσεις σε έναν κόσμο που αλλάζει”. Στο Forum θα συμμετέχουν πολιτικοί ηγέτες, επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί και άλλοι ειδικοί που καλούνται να απαντήσουν σε καίρια ζητήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου