Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

"Η Πύλος Αλλάζει και Γιορτάζει"


Με μια εντυπωσιακή γιορτή που έσφυζε από κόσμο παραδόθηκαν εχθές το βράδυ τα έργα των αναπλάσεων στην έδρα του Δήμου την Πύλο. Οι ισχυροί άνεμοι δεν επέτρεψαν δυστυχώς η εκδήλωση να πραγματοποιηθεί όπως είχε προγραμματιστεί, στην πλατεία Νέστορος και την παραλιακή ζώνη, ωστόσο η βραδιά είχε την ίδια αίγλη στον αύλειο χώρο της οικίας Τσικλητήρα, όπου και διεξήχθησαν τα εγκαίνια.

Οικοδεσπότης της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος στον χαιρετισμό του αφού ευχαρίστησε όλους από καρδιάς για τη συμμετοχή τους, μεταξύ άλλων δήλωσε τα εξής: «Η ανάγκη της αλλαγής είναι μια διαδικασία που απαιτεί γνώση , έμπνευση, όραμα και συναίνεση. Κάθε αλλαγή που υπηρετεί το μέλλον. Για να αντέξει στο χρόνο πρέπει να έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τον άνθρωπο και τον πολιτισμό, και συγχρόνως να συνιστά αφετηρία αλλαγής νοοτροπιών και αντιλήψεων. Καμία αλλαγή δεν είναι εύκολη, αλλά και τίποτα δεν είναι γοητευτικότερο από αυτή την ίδια την αλλαγή… γιορτάστε μαζί μας την νέα εικόνα της Πύλου και γίνετε η έμπνευση μας για τα όσα θα γίνουν πράξη στο μέλλον. Είμαστε πολύ υπερήφανοι που η έμπνευση γίνεται πραγματικότητα! Έχουμε υποχρέωση να συνεχίσουμε και αυτό θα κάνουμε. Δεν περισσεύει κανείς σε αυτή την προσπάθεια!»


Την εκδήλωση λάμπρυνε με τη συμμετοχή της η Δημοτική Φιλαρμονική Ορχήστρα Πύλου-Νέστορος, η οποία σε συνεργασία με τη Δημοτική Φιλαρμονική Γαργαλιάνων, χορευτές tango και έλληνες τραγουδιστές όπερας, παρουσίασαν στο κοινό ένα Ποτπουρί από διάσημες μελωδίες του κόσμου. Τη γιορτή πλαισίωσε το orange festival, όπου έγινε ενημέρωση του κόσμου για τα οφέλη του πορτοκαλιού και μοίρασε στον κόσμο φυσικό χυμό πορτοκάλι.

Νωρίτερα εχθές το απόγευμα, οι επιχειρηματίες εστίασης της Πύλου κέρασαν τον κόσμο για τη μεγάλη γιορτή των εγκαινίων, ενώ ο Δήμος Πύλου-Νέστορος υποδέχθηκε και τους νεαρούς δημότες στην πλατεία Οικονομίδη, όπου πραγματοποιήθηκε παράσταση Καραγκιόζη από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Τσώνη.


Το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο αναπ. Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Περικλής Μαντάς, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι Τοπικοί Σύμβουλοι Πύλου-Νέστορος.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου