Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗΣ ΑΜΦΙΚΤΙΟΝΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ

Το Σάββατο έγινε και η γενική συνέλευση της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας και αρχαιρεσίες. Η διαδικασία ξεκίνησε με την εκλογή του προεδρείου της συνέλευσης και Εφορευτικής Επιτροπής. Πρόεδρος εκλέχτηκε ο δικηγόρος Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος, πρόεδρος του Συλλόγου Καλονεριτών, αντιπρόεδρος ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης και γραμματέας η Γιώτα Παρασκευοπούλου, πρόεδρος του Μεσσηνιακού Συλλόγου Βριλησσίων. 
Αρχικά έγινε η παρουσίαση του οικονομικού απολογισμού από τον ταμία Γιάννη Πράνταλο, η ανακοίνωση του ελέγχου από τον πρόεδρο του Εποπτικού Συμβουλίου Γιώργο Κρόμπα και η έγκριση από το Σώμα. Ακολούθησε η ανακοίνωση των πεπραγμένων 2015-2017 από τον γραμματέα Παναγιώτη Μπαζίγο και ακολούθησε η έγκρισή τους από το Σώμα. 
Στη συνέχεια έγινε συζήτηση αλλαγής του καταστατικού και ψηφίστηκε ομόφωνα η πρόταση να ανοίξουν οι διαδικασίες για αλλαγή του του χρόνου το καλοκαίρι και αφού παραδοθούν οι σχετικές προτάσεις από τους συλλόγους κ.α. μέχρι τέλη Μαΐου. Ακολούθησε η υποβολή υποψηφιοτήτων και η διαδικασία της ψηφοφορίας. Ψήφισαν 118 μέλη. Βγήκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: 


ΑΜΕΡΙΚΗ (1 ψήφος, 3 θέσεις) Γιώργος Δημόπουλος 31 ψήφους. Δημήτρης Καραμπάτσος 31. Γιώργος Κωνσταντόπουλος 33. 

ΕΥΡΩΠΗ (1 ψήφος, 1 θέση) Μάρθα - Ηρώ Χρυσομάλλη 36 ψήφους. Θανάσης Ψαρούλης 61. 

ΕΛΛΑΔΑ (2 ψήφοι, 3 θέσεις) Κώστας Γαλάνης 11 ψήφους. Πηνελόπη Λαμπούση 21. Βασίλης Λεμπέσης 7. Μαρία Λιακάκη 24. Παναγιώτης Λούτος 24. Παναγιώτης Μπαζίγος 42. Αντωνία Οικονόμου 40. Ελένη Παπανδρέου 14. Γιάννης Πράνταλος 26. 

ΕΠΟΠΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ (1 ψήφος) 
Γιώργος Κρόμπας 36 ψήφους. Κυριάκος Κυριακόπουλος 2. Παναγιώτης Μαχαίρας 32. Στάθης Μητρόπουλος 6. Μαρία Νικητοπούλου 32. Ακυρα ως προς τις περιοχές 2. Λευκά 2. Να σημειωθεί ότι επειδή δεν υπήρξαν υποψήφιοι από την Αυστραλία για τις δύο προβλεπόμενες θέσεις, αυτές, σύμφωνα με το καταστατικό, τις καταλαμβάνουν οι υποψήφιοι από την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι που δεν εκλέχτηκαν και έλαβαν άνω των 5 ψήφων ανακηρύσσονται αναπληρωματικά μέλη. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου