Σάββατο 5 Αυγούστου 2017

ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ COSTA NAVARINO Αντάμωμα Μεσσηνίων και Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας

Το 12ο Συνέδριο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας, ταυτόχρονα με το 5ο Αντάμωμα Μεσσηνίων θα γίνει σήμερα Σάββατο 5 Αυγούστου στην Costa Navarino. Οι εργασίες θα γίνουν στην αίθουσα «Orion 1» του συνεδριακού κέντρου “House of events”. Το πρώτο μέρος θα έχει ως θέμα «Η Μεσσηνία στον παγκόσμιο χάρτη». 
Στις 9 π.μ. θα γίνει η έναρξη, με την προσέλευση συνέδρων και τις εγγραφές. Στις 10 π.μ. ακολουθεί το καλωσόρισμα από τον πρόεδρο της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Δημήτριο Καφαντάρη δήμαρχο Πύλου – Νέστορος. Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει η συμπρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτιονίας Ελένη Αλειφέρη – Καραθανάση, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Στις 10.35 π.μ. θα μιλήσει ο Μιχάλης Κοσμόπουλος καθηγητής – ακαδημαϊκός για το θέμα «Υπό το σκήπτρο του Νέστορα. Η αρχαία πρωτεύουσα της Ικλαινας και η γένεση του Δυτικού πολιτισμού» και στις 11 π.μ. ο Χρήστος Παναγόπουλος, επ. Πρέσβης για τη «Συμβολή του οικουμενικού Ελληνισμού στην πορεία του έθνους». Στις 11.20 π.μ. έχει προγραμματιστεί η παρουσίαση του τιμώμενου Αθανασίου Θεοδωρόπουλου προέδρου της Λυρικής Σκηνής. 
Στο δεύτερο μέρος θα γίνει από τις 12 και μετά η εκλογή προεδρείου γενικής συνέλευσης, ο οικονομικός απολογισμός από τον Ιωάννη Πράνταλο ταμία και στη 1 μ.μ. η παρουσίαση για τα πεπραγμένα του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου από τον γραμματέα Παναγιώτη Μπαζίγο. Αμέσως μετά θα ακολουθήσουν οι εκλογικές διαδικασίες και στις 3 μ.μ. έχει προγραμματιστεί γεύμα στο “Morias Restorant”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου