Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Συζήτηση για το δάνειο των 3 εκατ. ευρώ

Τη σύναψη από τον Δήμο Πύλου - Νέστορος δανείου 3.000.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων θα συζητήσει το Δημοτικό Συμβούλιο στην επόμενη συνεδρίασή του, μεθαύριο Πέμπτη, στις 7 το απόγευμα. Το δάνειο με το οποίο η δημοτική αρχή προτίθεται να υλοποιήσει έργα αναπλάσεων και δημοτικής οδοποιίας, θα έχει περίοδο αποπληρωμής τουλάχιστον 25 χρόνων. 
Στην ίδια συνεδρίαση, το Σώμα θα απασχολήσει ακόμα η πρόσληψη -με σύμβαση ορισμένου χρόνου- 4 ατόμων ως ωρομίσθιου εκπαιδευτικού - καλλιτεχνικού προσωπικού για τη στελέχωση του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) του Δήμου Πύλου - Νέστορος, όπως επίσης και η κατάρτιση των όρων επαναπροκήρυξης των συγκεκριμένων τεσσάρων θέσεων. 
Θα συζητηθεί, εξ άλλου, η δωρεά δημοτικού ακινήτου στη Χώρα, από τον δήμο στο υπουργείο Πολιτισμού, ώστε να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες του Αρχαιολογικού Μουσείου, αλλά και η ένταξη του Δήμου Πύλου - Νέστορος στο δίκτυο “Αμφικτιονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων”. Μεταξύ των στόχων της Αμφικτιονίας είναι η συνεργασία των μελών σε θέματα ιστορίας, πολιτισμού, τουρισμού και αθλητισμού, η δραστηριοποίησή τους σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η ανταλλαγή πληροφοριών και τεχνογνωσίας, η ανάδειξη καλών πρακτικών και η ενίσχυση της συμμετοχής των πολιτών και συλλογικών φορέων στο πλαίσιο της μεταξύ τους συνεργασίας. 
Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο θα προβεί στην κατανομή πιστώσεων 38.332,41 και 30.354,40 ευρώ προς τις Σχολικές Επιτροπές Α/βάθμιας και Β/βάθμιας Εκπαίδευσης του δήμου, με την πρώτη να προορίζεται για κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων και τη δεύτερη για την επισκευή και συντήρηση σχολικών κτηρίων.

2 σχόλια:

  1. ΑΦΟΥ ΕΧΕΙ ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΙ ΤΟΘΕΛΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ; Ο ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΣΤΗ ΓΙΑΛΟΒΑ ΕΝΑ ΦΡΕΑΤΙΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΒΑΛΕΙ 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΠΑΝΩ Η 5 ΠΟΝΤΟΥΣ ΚΑΤΩ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ . ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ;ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΥΠ ΑΡΙΘ 1 ΚΑΤΑΣΤΟΦΕΑΣ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ... ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΞΕΧΑΣΤΟΣ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όλο δρόμους φτιάχνουν και όλοι οι δρόμοι είναι μονίμως χάλια.
    Που να πηγαίνουν άραγε όλα αυτά τα λεφτά οεο? Έχουν τσεπώσει λεφτά οι ιθύνοντες να φάνε και τα δισέγγονά τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή