Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2017

Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού κατά Δήμου Πύλου - Νέστορος

Το Δήμο Πύλου - Νέστορος καταγγέλλει ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού, “για ακόμα μια φορά για πλήρη εγκατάλειψη των αγροτών” και τον θεωρεί υπεύθυνο για την καταστροφή των καλλιεργειών της περιοχής. 
Ο σύλλογος ζητεί από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και από την Περιφέρεια να δώσουν λύση και σημειώνει: “Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν την καταστροφή του κάμπου για ακόμα μια χρονιά. Θα μας βρουν μπροστά τους”. 
Ο Αγροτικός Σύλλογος Χανδρινού επικρίνει δριμύτατα το Δήμο Πύλου - Νέστορος για την εγκατάλειψη του αρδευτικού έργου. Χαρακτηριστικά αναφέρει στην καταγγελία του: 

“Ενα έργο πνοής για τον τόπο μας, η κατασκευή αρδευτικού δικτύου - τσιμενταύλακα στην περιοχή κάμπος Χανδρινού Στενωσιάς, έχει αφεθεί ανολοκλήρωτο. Πρόκειται για μία περιοχή η οποία με την πολύτιμη προσφορά πληθώρας πηγών που αναβλύζουν διάσπαρτες και των ποταμών που ρέουν σε αυτήν, καθόλη τη διάρκεια του έτους, εδώ και αιώνες καλλιεργείται με κηπευτικά, δημητριακά και άλλα βασικά είδη διατροφής, εξυπηρετώντας ταυτόχρονα γεωργούς από τρία χωριά, καλύπτοντας κυρίως τις πρώτες ανάγκες διατροφής των νοικοκυριών μας. 
Επειδή δημιουργούνται εύλογες υπόνοιες για την πρόθεση κάποιων να μας αφαιρέσουν το φυσικό πλούτο μας των υδάτων προς όφελος τρίτου ή τρίτων προσώπων, δρομολογώντας με πράξεις και παραλείψεις παράνομες καταστάσεις και τετελεσμένα γεγονότα. Επειδή αδικαιολόγητα ο ανάδοχος έχει καταστρέψει το προϋφιστάμενο από 100ετίας υπάρχον δίκτυο υδραυλάκων άρδευσης και έχει αλλάξει τη ροή των υδάτων, οδηγώντας αυτά σε παρακείμενο ποτάμι και στη θάλασσα, με συνέπεια τη μη άρδευση υπαρχουσών καλλιεργειών του κάμπου για δεύτερη συνεχόμενη θερινή περίοδο και την απειλή οικονομικής καταστροφής μας. Επειδή έχουμε οχλήσει το Δήμο Πύλου - Νέστορος κατ’ επανάληψη χωρίς αποτέλεσμα και με επίσημα έγγραφα προς αυτόν, ζητήσαμε να συζητηθεί το πρόβλημά μας σε Δημοτικό Συμβούλιο χωρίς να λάβουμε απάντηση. Καταγγέλλουμε το Δήμο Πύλου - Νέστορος για ακόμα μια φορά για πλήρη εγκατάλειψη των αγροτών και τον θεωρούμε υπεύθυνο για την καταστροφή των καλλιεργειών μας”. 

"ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ" 29/09/2017

Το θέμα συζητήθηκε στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο και δόθηκαν οι απαντήσεις από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και τον δήμαρχο.

Κώστας....

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΒΙΤΡΙΝΑ ΚΑΛΑ. Ο ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΟΣ ΩΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΗΣ ΛΑΚΟΥΒΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΣΑΛΛΕΙΜΑΤΟΣ . ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΓΥΡΩ ΧΩΡΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ .ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΕΧΟΥΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΦΘΕΙ ΣΤΙΣ ΛΑΚΟΥΒΕΣ ΤΟΥΣ . ΟΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΓΊΝΟΝΤΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΣΑΜΑΡΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΚΟΥΒΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ. ΟΠΟΥ ΠΕΣΟΥΝ ΧΏΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΚΕΙ . ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΕΣ ΝΑ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΟΥΝ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΡΚΕΙ ΟΜΩΣ ΕΝΑΣ ΚΑΦΑΝΤΑΡΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΞΑΝΑΓΙΝΟΥΝ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή