Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017

Έκλεβε καταστήματα και κοιμόταν σε ενοικιαζόμενα που άνοιγε σε Στούπα και Γιάλοβα


Άνοιγε καταστήματα για να κλέψει και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να κοιμηθεί. Ο λόγος για έναν 33χρονο Αλβανό, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 7 ετών και ένα μήνα και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ, με την έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.
Ο ίδιος επικαλέσθηκε ότι τα έκανε όλα από φτώχεια, όμως το δικαστήριο δε δέχθηκε να του αναγνωρίσει το ανάλογο ελαφρυντικό.
 
Έφαγε και κοιμήθηκε
Αρχικά, ξημερώματα στις 24 Μαΐου, διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας ομοεθνούς του στη Στούπα, ενώ από την ταμειακή μηχανή πήρε 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και 223 ευρώ βρέθηκαν στον Αλβανό όταν συνελήφθη, ενώ είχε καταγραφεί και από το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος.
Λίγες ώρες αργότερα ανέβηκε με σκάλα σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από γειτόνισσα, στην οποία όμως είπε ότι είναι μάστορας και… μετράει τα κάγκελα. Δεν κατάφερε να μπει και τράπηκε σε φυγή.
Το ίδιο βράδυ διέρρηξε παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, στο οποίο κάθισε, έφαγε, κοιμήθηκε και έφυγε την άλλη μέρα το πρωί. Λίγες ώρες μετά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης, ενώ πάνω του βρέθηκαν κάποια κλοπιμαία.
 
Και στη Γιάλοβα
Όπως κατέθεσε αστυνομικός της Καρδαμύλης, ο ίδιος παραδέχθηκε ότι λίγες ημέρες νωρίτερα στη Γιάλοβα της Πύλου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος που διέμεναν Αμερικάνοι τουρίστες και αφαίρεσε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, δύο κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ. Μάλιστα, υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, όπου οι αστυνομικοί βρήκαν όλα τα κλοπιμαία από τους Αμερικανούς τουρίστες, πλην των χρημάτων.
Στην απολογία του ο 33χρονος ζήτησε  συγγνώμη, εξηγώντας ότι όλα τα έκανε γιατί δεν είχε να φάει. Είπε πως φίλος του, του υποσχέθηκε να πάει στη Γιάλοβα και θα του δώσει δουλειά. Όταν όμως έφτασε εκεί, ο φίλος του δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και έτσι διέρρηξε το διαμέρισμα που έμεναν οι Αμερικανοί τουρίστες. Με τα χρήματα δε που πήρε από εκεί πήγε μετά στη Μάνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου