Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2017

ΤΙ ΛEΝΕ ΔHΜΑΡΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤIΕΣ ΤΗΣ ΜΕΣΣΗΝIΑΣ Κοσμοπλημμύρα με μικρή κατανάλωση

ΠΥΛΟΣ 
Ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης λέει ότι η φετινή σεζόν κύλησε πιο καλά από πέρυσι: «Υπήρχε πολύς κόσμος παντού και φάνηκε ότι η τουριστική περίοδος επεκτάθηκε». Βέβαια, «ακόμα δεν έχουμε κάνει αποτίμηση για να δούμε αν και τα έσοδα ήταν περισσότερα για τους επαγγελματίες». Τον δικό του ρόλο στην αύξηση των επισκεπτών, όπως αναφέρει, «έπαιξε και ο καλλωπισμός και οι αναπλάσεις από το δήμο. Τα σχόλια του κόσμου ήταν καλά και θέλουν να έρθουν ξανά του χρόνου, μαζί με φίλους».

ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ 
Ο πρόεδρος της Ενωσης Ξενοδόχων Μεσσηνίας Δημήτρης Καραλής λέει ότι βρισκόμαστε πλέον στο κλείσιμο της τουριστικής σεζόν και η φετινή χρονιά για τους ξενοδόχους στο νομό «ήταν μια επανάληψη της περσινής χρονιάς». Προσθέτει πως «στη Μεσσηνία η τουριστική σεζόν είναι μικρή» - και επιπλέον λέει ότι «η περιοχή μας δουλεύει με εγχώριους τουρίστες, και τα εισοδήματα των Ελλήνων έχουν πληγεί».
Επιπρόσθετα θεωρεί πως ο νομός αντιμετωπίζει «δομικά προβλήματα, που παραμένουν αμετάβλητα και έρχονται από το παρελθόν - προβλήματα που στοιχειώνουν όλες τις οικονομικές δραστηριότητες, εγκλωβίζουν και εμποδίζουν τη δυναμική προοπτική της περιοχής. Από το αεροδρόμιο, μέχρι τους δρόμους στο εσωτερικό της Μεσσηνίας, που είναι όπως ακριβώς ήταν μετά την Κατοχή!». Πιστεύει μάλιστα ότι «οποιονδήποτε επισκέπτη κι αν ρωτήσετε θα σας πει ότι χαλάει τη διάθεσή του, μετά την ελάχιστη διαδρομή από την Αθήνα οδηγώντας στον αυτοκινητόδρομο, να περάσει τον αναγκαστικό Γολγοθά συνεχίζοντας στο εσωτερικό οδικό δίκτυο». Φυσικά αναγκαίες παρεμβάσεις χρειάζονται, όπως λέει, και σε άλλες βασικές υποδομές. Επίσης, «λείπει ο κεντρικός σχεδιασμός για την πώληση του τουριστικού μας προϊόντος, ενώ από άποψη ιστορική και πολιτιστική, αλλά και από φυσική ομορφιά, ο νομός υπερτερεί». Ομως, θα πρέπει «να βρούμε την ανάλογη πελατεία». 

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ

    ΟΙ ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ ΣΠΑΣΑΝΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΣΤΗΝ ΓΙΑΛΟΒΑ ΕΝΩ ΣΤΗΝ ΠΥΛΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑΛΟΘΜ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΠΛΟΠΑΡΑΚΑΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

    ΠΡΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟ
    ΟΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ ΞΥΠΝΗΣΑΝ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ. ΕΝΑ ΑΠΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΜΩΛΟ ΠΩΣ ΘΑ ΠΑΕΙ ΕΚΕΙ ΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή