Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2017

Αναφορά Κανάκη στον εισαγγελέα για υπόθεση παραγγελίας βιβλίων από το Δήμο Πύλου-Νέστορος


Στη δυσάρεστη θέση να απευθυνθώ στη δικαιοσύνη για ένα πρωτοφανές περιστατικό που αφορά στο Δήμο Πύλου - Νέστορος βρέθηκα χθες, ως επικεφαλής της ελάσσονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Συγκεκριμένα, απευθύνθηκα στον αρμόδιο εισαγγελέα, προκειμένου να διερευνηθεί υπόθεση που αφορά παραγγελία του Δήμου Πύλου - Νέστορος σχετικά με την προμήθεια βιβλίων για τη λειτουργία των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που περιήλθαν σε γνώση μου, προκύπτουν σημαντικά ερωτήματα, στα οποία πρέπει να απαντήσει και η δικαιοσύνη, αλλά και ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης. Θεωρώ ότι τέτοια περιστατικά αμαυρώνουν το Δήμο Πύλου - Νέστορος, καθώς δημιουργούν σκιές στο ευαίσθητο θέμα της διαχείρισης πόρων.
Καλώ τον κ. δήμαρχο άμεσα να ξεκαθαρίσει το ζήτημα και να εξηγήσει πειστικά τι ακριβώς συμβαίνει.
Αν δεν πράξει το αυτονόητο και δεν εξηγήσει στους δημότες μας το περιστατικό, θα είναι πολιτικά υπόλογος και πολιτικά συνένοχος. Σε κάθε περίπτωση, η δικαιοσύνη θα ξεκαθαρίσει την υπόθεση και "κάθε κατεργάρης θα κάτσει στον πάγκο του".
Ηλίας Κανάκης
Επικεφαλής της παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση»
 
Η αναφορά στον αρμόδιο εισαγγελέα
 
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
 
ΑΝΑΦΟΡΑ του Ηλία Κανάκη του Αθανασίου, κατοίκου της Τοπικής Κοινότητας Γλυφάδας του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας
 
Αξιότιμη κα εισαγγελεύ,
στην Τοπική Κοινότητα Παπουλίων του Δήμου Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας ασκώ επιχείρηση παραγωγής, συσκευασίας και τυποποίησης προϊόντων ελαιολάδου. Παράλληλα τυγχάνω εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος της ελάσσονος μειοψηφίας στον παραπάνω Δήμο Πύλου-Νέστορος Μεσσηνίας.
Στις 8/10/2017, ημέρα Κυριακή και περί ώρα 12.00, φορτηγό αυτοκίνητο του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιανα, που έχει έδρα στην οδό Κηφισού 91 στο Αιγάλεω Αττικής, ήρθε στο χώρο της επιχείρησής μου, προκειμένου να ξεφορτώσει σ' αυτή υλικά συσκευασίας ελαιολάδου, τα οποία είχα προμηθευτεί από την Αθήνα και ζητήσει να αποσταλούν στην επιχείρησή μου.
Ο οδηγός του αυτοκινήτου, γνωρίζοντας την ιδιότητά μου, ως δημοτικού συμβούλου, με παρακάλεσε να παραλάβω μαζί με τα δικά μου υλικά και δύο χαρτοκιβώτια με βιβλία, τα οποία προορίζονταν για το Δήμο Πύλου-Νέστορος, και να τα παραδώσω στους εκπροσώπους αυτού, επειδή, λόγω της Κυριακής, ήταν πολύ πιθανό να μην βρει κανέναν στο Δήμο να τα παραδώσει. Την παράκληση αυτή αποδέχθηκα και τότε ο οδηγός του αυτοκινήτου της παραπάνω εταιρείας παρέδωσε σ' εμένα τα παραπάνω δύο χαρτοκιβώτια με τα βιβλία και τα παραστατικά συνοδευτικά έγγραφα, δηλαδή το τιμολόγιο πώλησης - δελτίο αποστολής και τη φορτωτική, από τα οποία διαπίστωσα ότι:
Ενώ στο τιμολόγιο πώλησης-δελτίο αποστολής φέρονται πωληθέντα στο Δήμο Πύλου-Νέστορος από την ομόρρυθμη εταιρεία με την επωνυμία «Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.», με έδρα την οδό Γ. Παπανδρέου 35 στο Χαϊδάρι Αττικής, 545 βιβλία διάφορου περιεχομένου - τα οποία υποθέτω ότι προορίζονται για τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών, τα οποία αποφασίστηκε πρόσφατα να ιδρυθούν στο Δήμο - αντί συνολικού τιμήματος 10.728,28 ευρώ, στα δύο χαρτοκιβώτια που παραδόθηκαν σ' εμένα για να τα παραδώσω με τη σειρά μου στους εκπροσώπους του Δήμου (η ποσότητα «δύο χαρτοκιβώτια» αναφέρεται στη φορτωτική και σημειώνεται χειρόγραφα και στο τιμολόγιο) περιέχονται μόλις 87 βιβλία, δηλαδή το 1/7 σχεδόν της φερόμενης ως πωληθείσας ποσότητας, η αξία προφανώς των οποίων υπολείπεται κατά πολύ της αναγραφόμενης στο τιμολόγιο αξίας των 10.728,28 ευρώ, η οποία θα καταβαλλόταν από το Δήμο ως αντίτιμο της αγοράς.
Επειδή αξιότιμη, κα εισαγγελεύ, η παραπάνω ενέργεια ενδέχεται να υποκρύπτει αξιόποινες πράξεις οργάνων του Δήμου σε συνεργασία με τους εκπροσώπους της πωλήτριας εταιρείας, σας την καθιστώ γνωστή ζητώντας τη διερεύνησή της και την απόδοση των αναλογουσών ευθυνών που τυχόν θα διαπιστωθεί από τη διερεύνηση αυτή ότι υπάρχουν.
Σας υποβάλλω ταυτόχρονα το με αριθμό 4613/5-10-2017 τιμολόγιο πώλησης - δελτίο αποστολής της εταιρείας «Βασιλείου Παρασκευή και Σία Ο.Ε.» και τη με αριθμό 17863/5-10-2017 φορτωτική του μεταφορέα Αθανασίου Κοτσιανα και σας παραδίδω τα δύο χαρτοκιβώτια με τα 80 βιβλία που μου παραδόθηκαν.
Καλαμάτα, 10-10-2017

Με τιμή
Ηλίας Κανάκης

"ΘΑΡΡΟΣ" 11/10/2017

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου