Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΟΥ ΡΩΣΙΚΟΥ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΛΟΙΟΥ


Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκαν οι καθιερωμένες εθιμοτυπικές επισκέψεις στο Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος και η ανταλλαγή αναμνηστικών ενθυμίων.

Ο κος Σεργκέι Λουτσένκο, Αρχηγός του Ρωσικού Αρματαγωγού «AZOV», το οποίο βρίσκεται στην Πύλο από σήμερα το πρωί, προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 190η Επέτειο της Ναυμαχίας του Ναυαρίνο, επισκέφτηκε το Δήμαρχο, κ. Δημήτριο Καφαντάρη, στο γραφείο του. Στη συνάντηση αντάλλαξαν συμβολικά δώρα φιλίας και συνεργασίας και αναφέρθηκαν και οι δυο στην άψογη συνεργασία και οργάνωση των εκδηλώσεων. Μάλιστα ο κος Καφαντάρης στο πρόσφατο ταξίδι του στο AZOV της Ρωσίας για την υπογραφή του πρωτοκόλλου Αδελφοποίησης, είχε επισκεφθεί το Ρωσικό Αρματαγωγό πλοίο, προσκαλώντας τον Κυβερνήτη να συμμετάσχουν στις φετινές εορταστικές εκδηλώσεις.

Ο Αρχηγός προσκάλεσε και επίσημα το Δήμαρχο στη δεξίωση που θα πραγματοποιήσουν στο πλοίο, τη Παρασκευή το απόγευμα. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τη ρωσική αποστολή για την αδιάκοπη παρουσία τους στις εκδηλώσεις για τη Ναυμαχία του Ναυαρίνου, καθώς η παρουσία τους κάθε χρόνο επιβεβαιώνει τις πολύ καλές σχέσεις των δύο χωρών.


Εν συνεχεία, ο Κυβερνήτης της Φρεγάτας «Ναυαρίνον», η οποία επίσης ναυλοχεί στο λιμάνι της Πύλου από σήμερα, προκειμένου να αποδοθούν οι δέουσες τιμές στις επετειακές εκδηλώσεις, εκπροσωπώντας το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό, επισκέφτηκε το Γραφείο του Δημάρχου. Ο Αντιπλοίαρχος Ε. Ζουμπούλης ΠΝ εξέφρασε τις καλύτερες εντυπώσεις για την πόλη της Πύλου και τη συνεργασία με τη Δημοτική Αρχή. Τέλος, ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ιδιάζουσα σημασία της συγκεκριμένης επετείου, καθώς υπήρξε καθοριστικής σημασίας για την εθνική μας ανεξαρτησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου