Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Μείωση ποινής για τις κλοπές στο Βλαχόπουλο

Σε φυλάκιση 3 χρόνων με τριετή αναστολή, με το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας, μειώθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων η ποινή του ενός από τους τρεις κατηγορούμενους Αλβανούς οι οποίοι πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε 8 χρόνια κάθειρξη ο καθένας γιατί έκλεβαν σπίτια και αποθήκες στο Βλαχόπουλο. 
Χθες στο εδώλιο του Εφετείου κάθισε μόνο ο ένας -καθώς οι άλλοι δύο δεν εμφανίστηκαν-, ο οποίος μαζί με έναν από τους συγκατηγορούμενούς του πιάστηκε να... αμπαλάρει τα κλοπιμαία μέσα σε μια αποθήκη. Ο καταδικασθείς (φυγοδικούσε στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο) και οι δύο ομοεθνείς του από το Βλαχόπουλο είχαν ρημάξει τρία σπίτια και τρεις αποθήκες στο χωριό, καθώς και ένα ακόμα σπίτι στο Βλάση, από το Νοέμβριο του 2015 μέχρι και πέρυσι τον Ιανουάριο.

Οι κατηγορούμενοι για τις συνολικά 7 κλοπές εκμεταλλεύονταν το ότι οι συγχωριανοί τους έλειπαν σε δουλειές ή στα χωράφια για το λιομάζωμα, κι έτσι ήξεραν πού να μπουν για να κλέψουν. Συνήθως παραβίαζαν το παράθυρο ή την μπαλκονόπορτα του σπιτιού, ανάλογα με το τι τους ήταν πιο εύκολο ή από ποια μεριά του σπιτιού θα μπορούσαν να μπουν χωρίς να τους δει κάποιος. Σε δύο περιπτώσεις δεν είχαν διστάσει να σηκώσουν τα κεραμίδια σε δύο αποθήκες και να μπουν από εκεί. Εκλεβαν δε από χρήματα (κάπου 350 ευρώ στο σύνολό τους) και τηλεοράσεις μέχρι τρόφιμα και ρούχα, αλλά και γεωργικά εργαλεία και... σαμπουάν. 
Οι αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου κατέληξαν στους κατηγορούμενους μετά από καταγγελίες κατοίκων, που τους έβλεπαν να κουβαλάνε τα κλοπιμαία στην ξένη αποθήκη, κοντά στα παραπήγματα που έμεναν. Αυτό έγινε πέρυσι στις 19 Ιανουαρίου τη νύχτα, και την επόμενη ημέρα οι κατηγορούμενοι είχαν κλείσει εισιτήρια για να φύγουν στην Αλβανία.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου