Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2017

ΠΤΩΤΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ 3,70 ευρώ το κιλό η τιμή του λαδιού

Στα 3,70 ευρώ το κιλό έχει διαμορφωθεί η τιμή του ελαιολάδου από χθες στη Μεσσηνία, με πτωτικές τάσεις. Την προηγούμενη εβδομάδα η τιμή ήταν στα 3,80 ευρώ. 
Οι τιμές αυτές αφορούν το κορωνέικο λάδι, στις περιοχές της Πυλίας και της Τριφυλίας, όπου έχει ξεκινήσει η παραγωγή του αμέσως μετά το μαυρολίσιο, η παραγωγή του οποίου ολοκληρώθηκε. Εκπρόσωποι συνεταιρισμών των περιοχών αυτών μας επεσήμαναν πως η ποιότητα του προϊόντος είναι πολύ καλή φέτος, μέχρι 3 δέκατα και δεν έχει καμία σχέση με την περσινή προβληματική εικόνα. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι οι πτωτικές τάσεις που καταγράφονται, σχετίζονται με τη μεγάλη παραγωγή ελαιολάδου σε Τυνησία και Μαρόκο που αναμένεται να μπει στην ευρωπαϊκή αγορά και για να συγκρατήσει τις τιμές. 
Οι ίδιοι παράγοντες διευκρινίζουν ότι από τη μία πλευρά είναι οι παραγωγοί που θέλουν όσο το δυνατόν υψηλότερη τιμή για το προϊόν τους, από την άλλη όμως είναι οι καταναλωτές που πρέπει να αγοράσουν το λάδι σε λογικές τιμές, σε τιμές που να αντέχουν να σηκώσουν, για να μην στρέφονται σε άλλους τύπους λαδιών φθηνότερων και χαμηλότερης αμφίβολης ποιότητας. 
Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου