Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Τουρίστες πάτησαν σταφύλια στην Καλλιθέα της Πυλίας

Τη διαδικασία εξαγωγής του μούστου και της παραγωγής του κρασιού είδαν στο χωριό Καλλιθέα της Πυλίας τουρίστες από την Costa Navarino. 
Οι επίδοξοι... οινοπαραγωγοί επισκέφθηκαν το σπίτι του παραγωγού Φώτη Νταϊφώτη, με τα δικά τους οχήματα. Συνολικά ήταν 280 τουρίστες από το Ισραήλ, αλλά έφταναν ανά ομάδες των 20, για να δουν με καλύτερο τρόπο την διαδικασία. Μαζί τους υπήρχαν μεταφραστές καθ’ όλη τη διάρκεια της εκπαιδευτικής εκδρομής.
 
Πριν μπουν στην αυλή του σπιτιού, η οποία είχε διαμορφωθεί κατάλληλα, ο κ. Νταϊφώτης τους εξηγούσε πώς έχουν φτάσει τα σταφύλια στο στάδιο αυτό. Τα σακιά ήταν έτοιμα για “πάτημα”, ακριβώς όπως γινόταν την παλιά εποχή. Οι τουρίστες, ανά 2 άτομα ανέβαιναν στις “πάτες” και πατούσαν τα σακιά ώστε να βγει ο χυμός του σταφυλιού. Η κάθε ομάδα πάταγε για 2 λεπτά και όσο μούστο έβγαζε, το σημείωνε σε μία λίστα. Ολοι τους δοκίμασαν σε ποτηράκια το χυμό. 
Στο μπουφέ που είχε ετοιμάσει η Σοφία Νταϊφώτη, οι... πατητές γεύτηκαν μουστοκούλουρα, μουσταλευριά, κρασί, κομπόστα και γλυκό σταφύλι. Ετσι ολοκληρώθηκε με τον πιο γευστικό τρόπο η εμπειρία της ετοιμασίας του κρασιού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου