Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Βιονικό πρόσθετο χέρι παρουσίασαν Καλαματιανοί φοιτητές στη Λισαβόνα

Στη Λισαβόνα βρέθηκαν οι Καλαματιανοί φοιτητές Γιώργος Φιλανδριανός (Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων) και Βασίλης Χειλάς (Ιατρική), υπό τη “Θερμοκοιτίδα Νεοφυών Επιχειρήσεων Αθηνών” του Ε.Β.Ε.Α., εκπροσωπώντας την Ελλάδα στη μεγαλύτερη συνάντηση τεχνολογικών επιτευγμάτων “Websummit”. 
Οι φοιτητές παρουσίασαν ως μέλη της ελληνικής αποστολής το start-up τους, το πρωτότυπο “Eternity” και τον εξελιγμένο ρομποτικό τους βραχίονα “Μarkus 2”. Πλέον ο βραχίονας είναι για χρήση από άτομα με ακρωτηριασμό κάτω του αγκώνα, με design σαν αληθινό ανθρώπινο χέρι. Στην ουσία οι ερευνητές έφτιαξαν ένα... χέρι και το επεξεργάστηκαν ώστε να γίνει λειτουργικό. Το “Websummit” συνιστά ένα απ' τα μεγαλύτερα συνέδρια τεχνολογίας του κόσμου με πάνω από 60.000 συμμετέχοντες και 1.500 start-up και αποτελεί μια πολύ μεγάλη ευκαιρία για οποιαδήποτε αναπτυσσόμενη εταιρεία που αποζητά την εδραίωσή της στο διεθνές επιχειρηματικό στερέωμα.
 
Οπως κάνουν γνωστό στην “Ε”, οι δυο τους διαπίστωσαν πως οι περισσότερες εταιρείες στον τομέα του med tech εξειδικεύονται στο software, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που ασχολούνται με το hardware. Με άλλα λόγια τα περισσότερα start-up ή εδραιωμένες εταιρείες στο χώρο, ασχολούνται με την κατασκευή κάποιας πλατφόρμας ή κάποιας εφαρμογής, ενώ ελάχιστες είναι αυτές που ασχολούνται με την κατασκευή προϊόντων βιοτεχνολογίας. Αυτό έκανε τις εταιρείες αυτού του τύπου να ξεχωρίζουν και να τραβούν το ενδιαφέρον του κοινού, πράγμα που ευνόησε την προώθηση του προϊόντος των Φιλανδριανού - Χειλά. Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερη εντύπωση τους έκανε η αντίδραση δύο νεαρών ιατρών από την Ανγκόλα, που βρήκαν την αναγκαιότητα ύπαρξης του ελληνικού προϊόντος στη χώρα τους ουσιαστική. Το πρωτότυπο κέρδισε το ενδιαφέρον τόσο των επισκεπτών όσο και των υπόλοιπων μελών του συνεδρίου, γεγονός που ευνόησε και την προσέλκυση επενδυτών. Η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία είναι ευνοϊκή για τα start-up μιας και μεγάλο μέρος των χρηματοδοτήσεων καλύπτεται από το πακέτο Γιούνκερ ευνοώντας τόσο τους επενδυτές όσο και τους ανερχόμενους επιχειρηματίες, όπως παρατήρησαν οι δύο νέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου