Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Δευτέρα, 18 Δεκεμβρίου 2017

35 ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΗ ΜΕΘΩΝΗ Εμειναν... ξέμπαρκοι θύματα διακινητών

Να περπατάνε στην επαρχιακή οδό Φοινικούντας – Μεθώνης βρήκαν 35 Ιρακινούς μετανάστες (ανάμεσά τους και 16 παιδιά) αστυνομικοί του Τμήματος Πύλου χθες στις 8 το πρωί. 
Το ταξίδι τους φαίνεται ότι ξεκίνησε το βράδυ του Σαββάτου από την Αθήνα, απ’ όπου με ένα φορτηγό οι διακινητές τούς μετέφεραν μέχρι τη Μεσσηνία με την υπόσχεση ότι θα τους περιμένει σκάφος για να τους φυγαδεύσει στην Ιταλία. Ομως, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους, οι μετανάστες εγκαταλείφθηκαν τα ξημερώματα σε άσχετο σημείο, το φορτηγό έφυγε κι αυτοί βρέθηκαν περιφερόμενοι στο δρόμο.
 
Λίγες ώρες μετά, και συγκεκριμένα στις 11.30 το πρωί, οι λιμενικοί της Πύλου εντόπισαν ένα ιστιοφόρο με τούρκικη σημαία ανοιχτά της Φοινικούντας και, σύμφωνα με πληροφορίες της “Ε” (σ.σ. το Λιμεναρχείο Πύλου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να δώσει στοιχεία), σε αυτό επέβαιναν 2 Ουκρανοί που συνελήφθησαν ως διακινητές. Επίσης, μέσα στο ιστιοφόρο οι λιμενικοί βρήκαν 3 ακόμη Ιρακινούς. 
Οπως μάθαμε από την Αστυνομία, από τα 35 άτομα που βρέθηκαν να περπατάνε κοντά στη Μεθώνη, τα 21 (12 ενήλικοι και 9 ανήλικοι) βρίσκονται παράνομα στη χώρα. Οι υπόλοιποι είχαν πάνω τους υπηρεσιακά σημειώματα προσωρινής διαμονής και αφέθηκαν ελεύθεροι. Οι 12 αυτοί ενήλικοι άνδρες και γυναίκες, μαζί με τους άλλους 3 που βρέθηκαν στο σκάφος και τα 9 παιδιά -ηλικίας από 3 έως 12 χρόνων- που δεν είχαν νόμιμα χαρτιά, μεταφέρθηκαν χθες το μεσημέρι στην Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας ώστε να γίνουν οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου