Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

Δύο τιμητικές διακρίσεις για τη μεσσηνιακή “Stella Mare” Σ

Δύο τιμητικές διακρίσεις κέρδισε στα βραβεία “Made in Greece 2017” η μονάδα επεξεργασίας, συσκευασίας, τυποποίησης και εμπορίας φιλέτου γαύρου και σαρδέλας “Stella Mare”. 
Στα φετινά “Made in Greece Awards”, που διοργανώθηκαν στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την περασμένη Δευτέρα, συμμετείχαν συνολικά 90 εταιρείες από διάφορους κλάδους και η μεσσηνιακή “Stella Mare” διακρίθηκε στις κατηγορίες “Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών” και “Νεοφυής Παραγωγική Αριστεία”. Βασικά κριτήρια αξιολόγησης, αριστείας και επιβράβευσης ήταν η ποιότητα, η καινοτομία, η διαφοροποίηση, οι στοχευμένες αγορές, τα διεθνή δίκτυα διανομών και τα ισχυρά brand names.
 
Στη φετινή εκδήλωση μάλιστα συμμετείχαν για πρώτη φορά βιοτεχνικές επιχειρήσεις, σε ξεχωριστή κατηγορία βραβείων “Βιοτεχνικής Αριστείας”, ως επισφράγισμα της συνεργασίας της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ (ΕΛΑΜ), που ήταν και η διοργανώτρια των βραβείων, με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών. 
Η “Stella Mare” έχοντας στα “δίχτυα” της την εμπειρία τριών γενεών στον τομέα της αλιείας, απέσπασε τιμητική διάκριση στην κατηγορία “Κλαδικό Βραβείο Τροφίμων και Ποτών” για τη μαγική συνταγή της, η οποία περιλαμβάνει μεράκι, γνώση και δέσμευση στο όραμα, ανθρώπων που έχουν μάθει να μη φοβούνται τη δουλειά, να τολμούν και να καινοτομούν. Η ενθάρρυνση της κατανάλωσης ψαριού, αποτελεί προτεραιότητα για τη "Stella Μare". Με σωστή επεξεργασία και φυσικό τρόπο συντήρησης, δημιούργησε έναν άκρως υγιεινό και ελκυστικό τρόπο για να καταναλώνουν μικρά ψάρια και οι πιο απαιτητικοί, χωρίς να απομακρύνονται από τον παραδοσιακό τρόπο μαγειρέματος της σαρδέλας και του γαύρου. 
Το βραβείο απένειμε στον Αντώνη Καζάνα, υπεύθυνο ποιοτικού ελέγχου, ο Δημήτρης Βεργάδος, διευθυντής Τομέα Επικοινωνίας του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών. Η δεύτερη διάκριση αφορά έπαινο στην κατηγορία “Νεοφυής Παραγωγική Αριστεία”, για την υπερσύγχρονη μονάδα της "Stella Μare" με εμβαδόν 2.000 τ.μ. που βρίσκεται στη Μαραθόπολη της Μεσσηνίας και η οποία παρασκευάζει τα αγνά προϊόντα που έχουν αγαπήσει χιλιάδες καταναλωτές σε όλο τον κόσμο. Στις εγκαταστάσεις αυτές, με παραγωγική δυναμική 5 τόνων ημερησίως, εφαρμόζονται οι πιο αυστηροί κανόνες υγιεινής και πρωτοποριακής τεχνολογίας. Για τη “Stella Μare” κατασκευάστηκαν στην Αμερική ειδικές μηχανές, που όμοιές τους υπάρχουν μόνο άλλες 5 στον κόσμο, οι οποίες επιτυγχάνουν με αυτοματοποιημένη διαδικασία το πλήρες και ασφαλές φιλετάρισμα μικρών ψαριών προερχόμενων από μικρές πελαγικές αλιεύσεις που γίνονται στην καρδιά της Μεσογείου. Το τελικό προϊόν που “σερβίρει” η εταιρεία μετρά ήδη 14 διαφορετικούς κωδικούς που περιέχουν μοναδικά μείγματα από ελαιόλαδο, φρέσκα μυρωδικά και λαχανικά, ξίδι και μπαχαρικά, όλα από τη μεσσηνιακή γη. 
Τον έπαινο παρέλαβε η Ivelina Petrova, υπεύθυνη του Τμήματος Παραγωγής της “Stella Mare”, από τον Αντώνη Ποταμίτη, διευθύνοντα σύμβουλο της West SA και πρόεδρο του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας. 
Η τρίτη κατά σειρά διοργάνωση βραβείων “Made in Greece” πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ το αδιάβλητο της διαδικασίας προέκυψε από τη σύσταση επιτροπών με την προεδρία μέλους της Ελληνικής Ακαδημίας Μάρκετινγκ και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της ακαδημαϊκής κοινότητας, των χορηγών, των επαγγελματικών φορέων και των χορηγών επικοινωνίας που υποστηρίζουν το θεσμό. Στο θεσμό αυτό έχουν διακριθεί τα τελευταία χρόνια 100 κορυφαίες επιχειρήσεις -στην πλειονότητά τους ελληνικές- εστιασμένες στην ποιότητα, την καινοτομία, την εξωστρέφεια και τη δύναμη των σημάτων τους (brands). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου