Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

Απάντηση σε καταγγελία για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πύλου

Με λύπη πληροφορήθηκα δημοσίευμα στην εφημερίδα «Ελευθερία», την 25η Ιανουαρίου 2018, όπου μητέρα αγνώστων λοιπών στοιχείων καταγγέλλει ανυπόστατες κατηγορίες για τον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πύλου. 
Ο συγκεκριμένος παιδικός σταθμός και το προσωπικό του, υπό την επίβλεψη του ΝΠΔΔ του Δήμου Πύλου-Νέστορος εδώ και χρόνια φροντίζει και διαπαιδαγωγεί με τρόπο άριστο τα νήπια του. Η δυναμικότητα του παιδικού σταθμού για το σχολικό έτος 2017-2018 είναι 30 νήπια (απόφαση Δ.Σ. υπ’ αριθμ:7/2017 «Περί καθορισμού δυναμικότητας των δημοτικών σταθμών του Δήμου Πύλου-Νέστορος»), ενώ εφέτος είναι εγγεγραμμένα 27 νήπια. Αναφορικά με τους εργαζόμενους στον παιδικό σταθμό, εργάζονται με πλήρες ωράριο: μία νηπιαγωγός, μία βρεφονηπιοκόμος, ένας μάγειρας και μία καθαρίστρια.
Τα κονδύλια του ΕΣΠΑ απορροφούνται στο σύνολό τους και ο παιδίατρος με τον οποίο συνεργαζόμαστε τα τρία τελευταία χρόνια επισκέπτεται και τους τρεις Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς της Χώρας, της Πύλου και του Χαρακοπιού ανά δεύτερη εβδομάδα, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα (ΦΕΚ 4249/Β’/5-12-2017).
Σε περιπτώσεις που ο ίδιος κρίνει, π.χ. έξαρση ιώσεων κ.λπ., επισκέπτεται τους παιδικούς σταθμούς ανά εβδομάδα. Η διοίκηση του ΝΠΔΔ ελέγχει και παρακολουθεί σε τακτική βάση την τήρηση του απαραίτητου ιατρικού ελέγχου του προσωπικού, καθώς και των νηπίων, όπως επίσης της διατροφής και ασφάλειας των νηπίων (ΦΕΚ 3758/Β’/25-10-2017). Ειδικότερα, σε θέματα διατροφής, συνέταξε -πριν ακόμα από την έκδοση του ΦΕΚ- από την αρχή του σχολικού έτους, ενιαίο πρόγραμμα σίτισης και για τους τρεις δημοτικούς σταθμούς, το οποίο τηρείται αυστηρά. Αναφορικά με τα θέματα υγείας των νηπίων, η αρμόδια υπάλληλος του ΝΠΔΔ ενημερώνεται από τον παιδίατρο σε τακτική βάση και έρχεται σε επαφή με τους γονείς όταν συντρέχουν θέματα υγείας. 
Ουδέποτε ο Παιδικός Σταθμός Πύλου αφέθηκε έρμαιο εις την τύχη του και ουδέποτε παραμελήθηκε από τη διοίκηση του ΝΠΔΔ. Ο Δήμος Πύλου-Νέστορος και τα γραφεία του ΝΠΔΔ έχουν έδρα την Πύλο και οι γονείς έχουν άμεση πρόσβαση για την επίλυση τυχόν προβλημάτων, τόσο στα γραφεία όσο και στον πρόεδρο του ΝΠΔΔ αλλά και κατ’ επέκταση στο δήμαρχο. 
Κατόπιν των ανωτέρω, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω πως το άριστα καταρτισμένο προσωπικό του παιδικού σταθμού, αλλά και η εμπειρία των υπαλλήλων της διοίκησης, δεν επέτρεψε και δεν θα επιτρέψει και τώρα ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός Πύλου να αφήνει «κενά» στη φροντίδα και διαπαιδαγώγηση των νηπίων, που αποτελούν πρωταρχικό πυλώνα για την εύρυθμη λειτουργία του ΝΠΔΔ. 
Παρά ταύτα, δεν μπορούμε να ικανοποιούμε ειδικά αιτήματα από οποιαδήποτε μητέρα για συγκεκριμένες προσλήψεις ατόμων που χρήζουν «εμπιστοσύνης» της μητέρας αυτής, καθώς το ΝΠΔΔ του δήμου μας στελεχώνεται ήδη από μόνιμο προσωπικό και προσωπικό ορισμένου χρόνου (μέσω ΕΣΠΑ). Οι δε δρομολογηθείσες προσλήψεις του έτους, που αφορούν επιπλέον προσωπικό (π.χ. πρακτικές σπουδαστών) θα επέλθουν όταν ολοκληρωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες και θ’ αποτελέσουν το έναυσμα για περαιτέρω δράσεις και δραστηριότητες που θα εμπλουτίσουν τον παιδικό αυτό σταθμό με νέες ιδέες και ευκαιρίες για τη δημιουργική απασχόληση των νηπίων. 
Δράττομαι της ευκαιρίας να σας ενημερώσω ότι έχει κατασκευαστεί ένας νέος παιδικός σταθμός προϋπολογισμού 1,3 εκ. ευρώ, όπου τα νήπια θα μπορούν να απασχολούνται δημιουργικά και να εκπαιδεύονται σε σύγχρονους χώρους παιδικής βιβλιοθήκης, θεάτρου, χειροτεχνίας, μαγειρικής κλπ. Ο νέος δημοτικός παιδικός σταθμός θα παραδοθεί σε λίγους μήνες, εκπληρώνοντας έτσι έναν ακόμα μεγάλο στόχο της δημοτικής αρχής. Οι τυχόν νέες προσλήψεις που θα πραγματοποιηθούν σε περίπτωση αύξησης της δυναμικότητας των νηπίων -ανάλογα με τις τοπικές ανάγκες- θα επιτευχθούν με διαφάνεια και σύννομες γραφειοκρατικές διαδικασίες. 
Στις προσπάθειές μας αυτές, σας θέλουμε όλους σύμμαχους για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και η διοίκηση πρέπει να συνεργάζονται με σύμπνοια και κατανόηση, αφού ο στόχος μας είναι κοινός: Να φροντίσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα νήπια. 
Οι μικροπολιτικές και οι ίντριγκες σε θέματα παιδείας έχουν έναν και μόνο στόχο: Χτυπούν τα παιδιά μας… Χτυπούν το μέλλον του τόπου μας… 

Με εκτίμηση, 
Ο πρόεδρος 
Γεώργιος Μπαχούμας

7 σχόλια:

  1. ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΑΡΘΡΑ Η ΜΗΤΕΡΑ ΜΙΛΗΣΕ ΓΙΑ ΕΛΛΙΠΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ.

    Ο ΠΡΟΔΕΡΟΣ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΙ 'μία νηπιαγωγός, μία βρεφονηπιοκόμος,"
    ΓΙΑ 27 ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝ "ΥΠΕΡΑΝΘΡΩΠΑ"

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. με πλήρες ωράριο καθαρίστρια δεν υπάρχει. Πάει μία ωρα το πρωί και μία το μεσημέρι.
    Επίσης οτι ο παιδικός "παραδίδεται" εχει γίνει καραμέλα πλέον.
    Τα κονδύλια εννοείτε απορροφούνται απο ποιους; γιατί ο παιδικός είναι μέσα στην παλιαντζούρα. Ως και οι τοίχοι είναι βρώμικοι. Όσον αφορά την πρόσβαση στο Δήμο την έχουμε...την ανταπόκριση δεν έχουμε και θα επρεπε να ντρέπεστε που κάνετε ψευδείς δηλώσεις και παίζετε με τη νοημοσύνη μας. Οι εκλογές ερχονται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το θεμα και το κομπλεξ σας ειναι οτι ποτε δεν εχετε λαβει συγχαρητηρια επιστολη οπως αυτη που πρωτοκολληθηκε στον δημο στις 15/11/2017 για την παραμονη της παιδαγωγου και την υπεγραψαν 18 γονεις. Δεν ειμαστε γονεις αγνωστων λοιπων στοιχειων γιατι εχουμε ερθει πολλες φορες στο ανοιχτο γραφειο του κΔημαρχου. Δεχτηκαμε οτι δεν ανανεωνονται οι συμβασεις και ζητησαμε να κανετε καθε ενεργεια ωστε να μην μεινει ο παιδικος χωρις προσωπικο. Αντ'αυτου εληξε η συμβαση της καθαριστριας στης 9/12/2017 εμεινε εθελοντικα εως 22/12/2017 και μετα τις διακοπες των χριστουγεννων εμεινε ο παιδικος χωρις καθαριστρια μεχρι τη στιγμη 12/1/2017 που πηγαμε ξανα στον κΔημαρχο και κατοπιν δικον μας ενεργειων εστειλε την επομενη μερα για μια ωρα το πρωι και μια ωρα το μεσημερι ενω ο σταθμος χρειαζεται και βαση νομου 8ωρη καθαριστρια στο χωρο. Το προσωπικο δεν βρισκοταν στη θεση του μεχρι και να ξαναπαροπονεθουμε στο δημο. Και ο γιατρος δεν εχει εξετασει το δικο μου παιδι ποτε Εαν μετα απο ολες μας τις κινησεις ολοι βρισκονται πλεον στη θεση τους ειναι αποτελεσμα των κινησεων μας. Η καθαριστρια βεβαια οπως της εχει ζητηθει πηγαινει μια ωρα το πρωι και μια ωρα το μεσημερι. Τα χρηματα του εσπα απορροφουνται αλλα που πανε; γιατι στον παιδικο δεν εχει μπει ενα ευρω. Ενα θεατρικο εγινε και το πληρωσαν οι γονεις. Εαν για ολα αυτα κατηγορυμαστε για μικροπολιτικη και ιντριγκα μαλλον εχει ερθει ωρα να παραιτηθει οποιος ειναι υπευθηνος για αυτες τις καταστασεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Επίσης για πείτε μας σας παρακαλώ..απο που Κ ο
    Ως που πληρεί τις προϋποθέσεις ένας παιδικός σταθμός με εσωτερική σιδερένια σκάλα την οποία ανεβοκατεβαίνουν τα παιδακια μας 2φορες την ημέρα ώστε να μπορέσουν να σιτιστουν..με ενα μονο επιβλέποντα δάσκαλο..???πολλές οι ελλείψεις από παντού.. Κ εσείς απλά αποφεύγετε να κοιτάξετε τα σφάλματα σας τα οποία γνωρίζετε...αλλα ΝΑ σας θυμίσω ότι έχω μιλάμε για μικρές ψυχές που ακόμα δεν είναι αυτάρκεις Κ ούτε αυτοσυντηρουμενες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πόσο αδιαφορία και πόσο ψέμα? Σας ενοχλει που καποια στιγμη πρέπει να κανετε τη δουλεια σας ? Από πότε εχουν να βαφτουν οι τοιχοι ? Η μοκετα που βρισκετε στον χώρο που παιζουν τα παιδια είναι οτι πιο επικινδυνο για αναπνευστικα προβληματα. Η καθαριστρια 1 ωρα το πρωι και μια το μεσημερι? Αυτο ειναι πληρες ωραριο? Ντροπη σας. Θα ήθελα να ηξερα που πανε τα χρηματα που πέρνετεαπο το ΕΣΠΑ. Μιλαμε για παιδακια, για ψυχουλες. Οι γονεις τόσων παιδιων λενε ψεματα ? Εκμεταλευομαστε τα παιδια για ιντριγκες και μικροπολιτικες ? Ντροπη σας μονο που το σκεφτηκατε. Ποσο μαλλον που το λετε. Σας ενοχλει που καποιος μπηκε στα πόδια σας και πρεπει να δουλεψετε ? Ο χωρος ειναι ακαταλληλος.
    Ας ειναι τουλαχιστον ευπαρουσιαστος και καθαρος. Διορθωστε τα απλα. Δεν ζηταει κανεις να κανετε θαυματα αλλά τα αυτονόητα. Να υπάρχει προσωπικο επαρκες και να βρισκετε στο χωρο που εργαζετε. Τα παιδακια ανεβοκατεβενουν την επικινδυνη σκαλα 6 φορες την ημερα και οχι 2. Ειναι πολυ ευκολο και για μας να αρχισουμε και να παραθετουμε απο τα ΦΕΚ που εισαστε ΕΚΤΟΣ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΥ αλλα δεν ειναι αυτος ο σκοπος μας. Σκοπος μας ειναι να υπαρχει καθαριοτητα ασφαλεια εκπαιδευση και να περνανε καλα τα παιδια μας.
    Δεν ειναι αργα να συμαζεψετε την εγκαταληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Την επομενη απαντηση σας να την περιμενουμε στο επομενο τευχος του burda η στο cosmopolitan. Εκτος εαν εδω ειναι το επισημο site του δημου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποσο χαμηλα θα πεσετε ? Αρχισατε να απειλητε οτι θα διωξετε τα παιδια μας απο τον παιδικο ? Ειστε παιδαγωγοί ? Πόσο χαμηλα θα πεσετε ακομη ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή