Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Πύλου σου μουσείο της πόλεως των Αθηνών-κοπή πίτας

Με μεγάλη, σχεδόν ανέλπιστη,  συμμετοχή συμπατριωτών μας πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μας για να γιορτάσουμε την αρχή του νέου Χρόνου και να κόψουμε την Βασιλόπιτά μας, συνδιάζοντας την με μια πολιτιστική εκδήλωση. Για αυτή τη χρονιά επιλέγη τόπος συνάντησης και ξενάγησης  το Μουσείο της Πόλης των Αθηνών που βρίσκεται στην πλατεία Κλαυθμώνος και στεγάζεται σε δυο από τα παλαιοτέρα (και άγνωστα στο ευρύ κοινό) κτίρια της πρωτεύουσας. Οι συλλογές του περιλαμβάνουν ζωγραφικούς πίνακες, χαρακτικά, γλυπτά, έπιπλα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης αλλά και σημαντικά κειμήλια και τεκμήρια της νεώτερης ελληνικής ιστορίας.

Το ένα από τα κτίρια του Μουσείου, το επί της οδού Ι. Παπαρρηγοπούλου 7, ιδιοκτησίας Σταματίου Δεκόζη Βούρου, κατοικήθηκε από τον Όθωνα και την Αμαλία, πρώτους βασιλείς της Ελλάδας από το 1836 έως το 1843. Για το λόγο αυτό, ένας όροφός του είναι αφιερωμένος στη μνήμη του βασιλικού ζεύγους.
Φέρει τα ονόματα του πολιτικού Λάμπρου Ευταξία (1905-1996) και του θείου του Αλεξάνδρου Βούρου (1871-1959), ανώτατου στελέχους της ελληνικής διπλωματικής υπηρεσίας. Ιδρυτής του Μουσείου υπήρξε ο Λάμπρος Ευταξίας, ο οποίος ενισχύθηκε στο έργο του από κληροδότημα που άφησε ο Αλέξανδρος Βούρος.
Στην συνέχεια στους φιλόξενους χώρους του ατμοσφαιρικού πολυχώρου Τεχνης Black Duck κόψαμε την πίτα μας, με τυχερό τον αγαπημένο γιατρό μας Παρασκευά Σερενέ, ήπιαμε τον καφέ μας και αναλυθήκαμε ως συνήθως σε συζητήσεις και ιστορίες από την αγαπημένη μας πατρίδα, θέτοντας σχέδια και προτάσεις για την επόμενη μας συνάντηση!!!!!!!!







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου