Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Ζευγάρι έγδυνε εκκλησίες σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Μεθώνη


Για κλοπές και απόπειρες κλοπών σε 9 εκκλησίες σε Καλαμάτα, Μεσσήνη και Πύλο, κατηγορούνται ένας 41χρονος και μια 34χρονη και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Μετά από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και του Αστυνομικού Τμήματος Μεσσήνης, διαπιστώθηκε ότι τις διαρρήξεις και τις κλοπές της είχαν  κάνει οι δυο τους.
Εξακριβώθηκε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 8 Ιανουαρίου έως 13 Φεβρουαρίου, διέπραξαν συνολικά 5 κλοπές και 4 απόπειρες σε εκκλησίες από τις οποίες αφαίρεσαν κυρίως χρήματα.
Ειδικότερα, διέρρηξαν τον Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας στο Ασπρόχωμα και αφαίρεσαν 110 ευρώ, ένα ηχείο και μια κασετίνα με διάφορα εργαλεία, τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Πουλίτσι Μεσσήνης και πήραν ένα δοχείο με ελαιόλαδο αξίας 80 ευρώ, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στο Μαυρομάτι Παμίσου και πήραν άγνωστο χρηματικό ποσό από το παγκάρι, τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου στον Πολύλοφο Μεσσήνης από το παγκάρι του οποίου πήραν 300 ευρώ και τον Ιερό Ναό Αγίου Ευαγγελιστή Λουκά στην Αετοφωλιά και πήραν από το παγκάρι 150  ευρώ.
Αποπειράθηκαν να διαρρήξουν και τον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Πλατύ, τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στην Ανω Βούταινα αλλά δε βρήκαν χρήματα στο παγκάρι, καθώς και τον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου και του Ιερού Ναού Κοιμήσεων Θεοτόκου (κοιμητήριο) στη Μεθώνη, όπου επίσης δεν βρήκαν χρήματα στο παγκάρι.
Η δικογραφία υποβλήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας και το Αστυνομικό Τμήμα Μεσσήνης, για την  εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Πριν λίγες ημέρες και οι δύο είχαν συλληφθεί για την κλοπή ενός κινητού τηλεφώνου και 25 ευρώ από τον Άρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου