Πέμπτη 12 Απριλίου 2018

Το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου τελειώνει το… σήριαλ των σκουπιδιών στην Πελοπόννησο


Υπογράφεται η σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ για την Κεντρική Διαχείριση Απορριμμάτων 
 
Το πρώτο πενθήμερο του Μαΐου θα υπογραφεί η σύμβαση της κεντρικής διαχείρισης των απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την ΤΕΡΝΑ. Αυτό δήλωσε χθες από την Καλαμάτα ο κ. Τατούλης, τονίζοντας ότι προκύπτει από την κινητικότητα που υπάρχει μέχρι σήμερα και σχετίζεται με την τακτοποίηση των τελευταίων γραφειοκρατικών ζητημάτων.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τατούλης χαρακτήρισε την υπογραφή της σύμβασης και το συγκεκριμένο έργο ως προσωπική του νίκη, αλλά και ως νίκη της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Το έργο έχει περάσει από «χίλια κύματα», αλλά αυτήν τη φορά οι υπογραφές αποτελούν βεβαιότητα, με τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος, Σ. Φάμελλο, να έχει σημειώσει ότι εντάσσεται στο Περιφερειακό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων Πελοποννήσου.
Αντικείμενο της ΣΔΙΤ είναι η μελέτη, χρηματοδότηση, κατασκευή, συντήρηση, τεχνική διαχείριση και λειτουργία των υποδομών της Ολοκληρωμένης  Διαχείρισης Απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου για χρονικό διάστημα 28 ετών.
Το έργο, δυναμικότητας 200.000 τόνων, περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μονάδων επεξεργασίας απορριμμάτων, τριών Χώρων Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), δύο Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων (ΣΜΑ), με τον ανάδοχο να αναλαμβάνει τη λειτουργία και συντήρηση των παραπάνω εγκαταστάσεων και τη μεταφορά των απορριμμάτων από τους ΣΜΑ στους ΧΥΤΥ.
Για την αποπεράτωση των εγκαταστάσεων υπολογίζεται ότι απαιτούνται 24 μήνες, ενώ 10 μήνες ύστερα από την έναρξη κατασκευής ο ανάδοχος θα αναλάβει, σε πιλοτικό στάδιο, τη διαχείριση των πελοποννησιακών απορριμμάτων. Η χρηματοδότηση θα προέλθει από τη συμβολή του Δημοσίου (μέσω του ΕΣΠΑ 201 42020), τραπεζικό δανεισμό και ίδια κεφάλαια.
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου