Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Εκδήλωση στο Φρούριο Πύλου

Εκδήλωση στο Φρούριο Πύλου (Νιόκαστρο) θα γίνει το Σάββατο με τίτλο «Νέες τεχνολογίες στην προστασία, ανάδειξη και προβολή της Ενάλιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς» για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων, από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) και από το Ελληνικό Τμήμα του Συμβουλίου. Φέτος έχει οριστεί το θέμα «Μουσεία και (δια)δίκτυα. Νέες προσεγγίσεις, νέο κοινό». 
Οι ομιλίες και οι προβολές θα φιλοξενηθούν στην αίθουσα Θόλου 11 π.μ. – 1 μ.μ., ενώ οι ξεναγήσεις θα διαρκέσουν από τη 1 μ.μ. ως τις 3 μ.μ. Την εκδήλωση στηρίζουν ο Δήμος Πύλου - Νέστορος και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Για πληροφορίες: 27230 22010. 
Αναλυτικά το πρόγραμμα: 11 π.μ. χαιρετισμοί, 11.20 “Εφαρμογή σύγχρονων μεθόδων συντήρησης σε ενάλια αρχαιολογικά κατάλοιπα στην περιοχή της Παλαιάς Επιδαύρου” δρ. Παναγιώτα Γαλιατσάτου καταδυόμενη αρχαιολόγος της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων. 11.40 π.μ. “Υποβρύχια 3Δ φωτογραμμετρική/φωτορεαλιστική αποτύπωση ρωμαϊκών σαρκοφάγων και γρανιτένιων κιόνων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Μεθώνης/Πύλου” MSc Γεώργιος Μιχαηλίδης μηχανικός/τοπογράφος μηχανικός της Υπηρεσίας Νεωτέρων Μνημείων και Τεχνικών Εργων Ηπείρου, Βορ. Ιονίου και Δυτ. Μακεδονίας. 12 μ. “Τεχνολογία και πολεπιστημονική συνεργασία για την έρευνα και αποτύπωση των ενάλιων αρχαιοτήτων” δρ. Δημήτρης Σακελλαρίου γεωλόγος, διευθυντής ερευνών, Ινστιτούτο Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ). 12.20 μ.μ. συζήτηση, 1 μ.μ. ξεναγήσεις από επιστημονικό προσωπικό της Εφορείας Εναλίων Αρχαιοτήτων στους εκθεσιακούς χώρους του κτηρίου Πασά και του Προμαχώνα Μακρυγιάννη. Στην Ακρόπολη του Φρουρίου θα υπάρχουν απτικά εκθέματα στη διάθεση ατόμων με προβλήματα όρασης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου