Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 22 Μαΐου 2018

ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΜΕΣΣΗΝΙΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ Η ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝΤην Πέμπτη 24 και την Παρασκευή 25 Μαΐου πρόκειται να διεξαχθεί στον δήμο Πύλου-Νέστορος για πρώτη φορά η διάσκεψη της ευρωπαϊκής επιτροπής των Περιφερειών. Το συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί σε αίθουσα “Great Hall” του Costa Navarino έχει ως θέμα «Το ελαιόλαδο ως βάση της Μεσογειακής διατροφής και πολύτιμος σύμμαχος της υγείας». Την Πέμπτη το απόγευμα έχει προγραμματιστεί και το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου.
Αξίζει να αναφερθεί ότι στο συνέδριο συμμετέχουν 150 Δήμαρχοι και Περιφερειάρχες από 25 χώρες της Ευρώπης και της Ελλάδας.
Ο δήμαρχος Πύλου – Νέστορος και Α’ Αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Καφαντάρης Δημήτριος, δήλωσε τα εξής: « Είναι μεγάλη τιμή για τον τόπο η οργάνωση ενός τέτοιου Συνεδρίου που για πρώτη φορά διεξάγεται στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Μεσσηνία, μετά από σκληρή διεκδίκηση. Καταθέσαμε φάκελο υποψηφιότητας και καταφέραμε να επιλεγούμε ανάμεσα σε 3 χώρες , την Nantes της Γαλλίας και το Rotterdam της Ολλανδίας. Πήραμε αυτή την πρωτοβουλία γιατί το ελαιόλαδο αποτελεί κεντρικό πυλώνα οικονομικής ανάπτυξης όχι μόνο του δήμου αλλά ολόκληρης της Μεσσηνίας. Μέσω αυτής της διοργάνωσης βέβαια, μας δίνεται και το κίνητρο για τουριστική προβολή, αποδεικνύοντας έμπρακτα για ακόμα μία φορά ότι οι δράσεις μας στόχο έχουν την ανάπτυξη-ανάδειξη του δήμου.»
Η διοργάνωση του Συνεδρίου γίνεται από τον δήμο Πύλου-Νέστορος , την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου