Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

Η Περιφέρεια για τα κουνούπια εκτός πόλης, οι Δήμοι για τα εντός…


Η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αρμόδια και εκτελεί από μόνη της σε συνεργασία με το «Πελοπόννησος Α.Ε.» το περιαστικό κομμάτι της καταπολέμησης των κουνουπιών για την τριετία 2018-2020, για όλη την Πελοπόννησο. Αυτό απάντησαν χθες ο ίδιος ο περιφερειάρχης, αλλά και ο πρόεδρος της Αναπτυξιακής Εταιρείας, Γ. Αργυράκης, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι οι αστικές περιοχές είναι ευθύνη των Δήμων. Μάλιστα, ο κ. Τατούλης σημείωσε ότι η Περιφέρεια έχει ξεκινήσει τους ψεκασμούς εδώ και ένα μήνα.
Επίσης, επισημάνθηκε ότι οι έξι Δήμοι της Μεσσηνίας, ως αρμόδιοι για το αστικό κομμάτι, συμφωνήθηκε να εκτελέσουν την καταπολέμηση των κουνουπιών με προγραμματική σύμβαση, ύψους 369.000 ευρώ, με την Αναπτυξιακή Μεσσηνίας για την ίδια περίοδο. Η προγραμματική σύμβαση υποβλήθηκε στις 12 Μαρτίου για προσυμβατικό έλεγχο, ενώ στις 30 Απριλίου κοινοποιήθηκε η πράξη της επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με το σκεπτικό της οποίας κωλύεται η υπογραφή της.  
Η Αναπτυξιακή Μεσσηνίας θα ασκήσει άμεσα προσφυγή, όπως προβλέπει η νομοθεσία, στο VI Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, μέσα στις νόμιμες προθεσμίες, για να επιτύχει την υπογραφή της σύμβασης. 
Τέλος, στο διάστημα που δε θα υλοποιείται η προγραμματική σύμβαση με τους Δήμους, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, καθ’ υπέρβασιν της αρμοδιότητάς της, όπως τονίσθηκε, και στο πλαίσιο της συνεργασίας και αλληλεγγύης με την Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση, θα κάνει καταπολέμηση και στο αστικό κομμάτι. 
Β.Β.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου