Πέμπτη 7 Ιουνίου 2018

Αύξηση κατά 200% στο αεροδρόμιο Καλαμάτας σε σχέση με το 2012!


Εκτιμήσεις για άνοδο 20% της επιβατικής κίνησης το 2018
 
Με πολύ καλούς οιωνούς ξεκίνησε η λειτουργία του Διεθνούς Αερολιμένα Καλαμάτας, αναφορικά με τον αριθμό των αφίξεων. Στους πέντε πρώτους μήνες του 2018 σημειώθηκε άνοδος 11% στις αφίξεις εξωτερικού, σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα, με τον αριθμό τους να ξεπερνά τις 22.000.
Η αύξηση της κίνησης του αερολιμένα αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη τους δύο επόμενους μήνες λόγω τουριστικής περιόδου, ενώ αρκετά συνέδρια έχουν προγραμματιστεί σε Καλαμάτα και άλλες περιοχές της Μεσσηνίας.
Σύμφωνα με τον αερολιμενάρχη Καλαμάτας Δημήτρη Μανδηλάρη, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ Καλαμάτας, η αύξηση φέτος στον αριθμό αφίξεων θα κυμανθεί σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, δηλαδή, κοντά στο 20% σε σχέση με πέρυσι, οπότε είχαμε 148.000 αφίξεις.
Το επίτευγμα για το αεροδρόμιο Καλαμάτας συνίσταται στο ότι καταφέρνει για πολλοστή χρονιά να κρατά ανοδική τροχιά, καταγράφοντας αύξηση επιβατών πάνω από 200% από το 2012 μέχρι σήμερα.
Τέλος, στην κίνηση εσωτερικού δεν υπάρχει διαφοροποίηση σε σχέση με την περσινή χρονιά. Να σημειωθεί ωστόσο ότι η σύνδεση με Θεσσαλονίκη ξεκίνησε στις αρχές του Ιούνη (έξι φορές την εβδομάδα).
Ωστόσο, οι παραπάνω εκτιμήσεις θέτουν σε επιτακτική βάση την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου Καλαμάτας "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος". Πάντως, κατά τη διάρκεια του 2ου Συνεδρίου Εισαγωγών και Μεταφορών υπήρξε συγκεκριμένη πρόταση για τη διαχείριση των 23 περιφερειακών μικρών αεροδρομίων, την οποία κατέθεσε ο διευθύνων σύμβουλος της Fraport, Aλεξάντερ Ζινέλ.
Η εταιρεία προτίθεται να διερευνήσει, σε συνεργασία με το αρμόδιο υπουργείο, προτάσεις και δυνατότητες διαχείρισης των 23 αεροδρομίων, με στόχο την αύξηση της επιβατικής κίνησης. Μεταξύ αυτών είναι και της Καλαμάτας…
Α.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου