Τρίτη 12 Ιουνίου 2018

ΔΗΜΟΣ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ Τα έργα ύδρευσης σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο

Με πρόσφατη τη διαβεβαίωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλέξη Χαρίτση προς τον δήμαρχο Πύλου – Νέστορος Δημήτρη Καφαντάρη, ότι το υπουργείο θα συνδράμει το αίτημα του δήμου να χρηματοδοτήσει έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνεδριάζει σήμερα το Δημοτικό Συμβούλιο για να συζητήσει το σχετικό θέμα. 
Μοναδικό θέμα της σημερινής συνεδρίασης, που έχει προγραμματιστεί για τις 10 το πρωί, αποτελεί το αίτημα του δήμου προς την πολιτεία να χρηματοδοτήσει -μέσω προγραμμάτων της- έργα ενίσχυσης των δικτύων ύδρευσης στον Δήμο Πύλου – Νέστορος, συνολικού προϋπολογισμού 4,8 εκ. ευρώ. 
Ο εν λόγω δήμος διεκδικεί, για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, συνολικά 4,8 εκατ. ευρώ από διάφορα προγράμματα, όπως το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), αλλά και το “Φιλόδημος Ι”. Συγκεκριμένα, ο δήμος επιδιώκει τη χρηματοδότηση με 1.207.000 ευρώ από το πρόγραμμα “Φιλόδημος Ι” των έργων ενίσχυσης του δικτύου ύδρευσης στη Δημοτική Ενότητα Νέστορος και παράλληλα τη χρηματοδότηση με 143.879,43 ευρώ από το ΠΔΕ του έργου ύδρευσης στο Βασιλίτσι. Από το ΠΔΕ, επίσης, διεκδικεί και τη χρηματοδότηση έργων αποχέτευσης σε Αμπελόφυτο και Κορυφάσιο με προϋπολογισμό 3.544.000 ευρώ. 
Ετσι σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει προγραμματική σύμβαση μεταξύ της ΔΕΥΑ Πύλου – Νέστορος και του δήμου, προκειμένου ο δεύτερος να γίνει φορέας υλοποίησης, δεδομένου ότι διαθέτει διαχειριστική επάρκεια - προϋπόθεση που δεν καλύπτει η ΔΕΥΑ Π-Ν. 
Β.Γ.Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου