Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Ολοκληρώθηκε το 5ο Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής στην Κορώνη

Για 5η φορά ο Δήμος Πύλου Νέστορος και η Κορώνη φιλοξένησαν το Φεστιβάλ Μεσογειακής Διατροφής, σε μια διοργάνωση που και φέτος ολοκληρώθηκε με επιτυχία.
Το φεστιβάλ ξεκίνησε την Πέμπτη. Την πρώτη μέρα έγιναν οι καθιερωμένοι χαιρετισμοί του δημάρχου Δημήτρη Καφαντάρη, του Προέδρου του Μανιατάκειου Ιδρύματος Δημήτρη Μανιατάκη, της αντιδημάρχου Πελαγίας Λευτάκη, του φιλοξενούμενου Δήμαρχου από την Εμβληματική Κοινότητα Αγρού της Κύπρου Μιχάλη Κωνσταντινίδη, της Προϊσταμένης του τμήματος Διατροφικής Πολιτικής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Ιουλίας Γεωργιτσάκου, του εκπροσώπου του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας Μενέλαου Κουτέλα. Ακολούθησε ομιλία σχετικά με την Μεσογειακή Διατροφή και την μακροεπιβίωση από τον Ιατρό Παθολόγο, Διευθυντή Γ.Ν. Αλεξάνδρας Γιώργο Αλεξόπουλο , η ανακήρυξη των τριών νεαρών πρέσβειρων της Μεσογειακής Διατροφής (Μιχαλοπούλου Ευγενία, Τσώνη Ευσταθία και Σταμάτη Στέλλα) για το έτος 2018 και έκλεισε με Μουσική Συναυλία από το Φεστιβάλ Κορώνης.
Την επόμενη μέρα ακολούθησε ομιλία και συζήτηση από το Σχολείο Τουρισμού της Καλαμάτας και τον Ανδρέα Ζαγάκο με θέμα: «Η προστιθέμενη αξία της χρήσης τυποποιημένου παρθένου ελαιόλαδου στους χώρους της εστίασης», έκθεση ζωγραφικής στο Μανιατάκειο Ίδρυμα, παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού «Τα όνειρα της γιαγιάς Παραμυθούς» για τους μικρούς μας φίλους από την συγγραφέα Καλλιόπη Γιαννάκου. Η βραδιά έκλεισε με ένα street party μαγειρικής από την λέσχη αρχιμαγείρων Ελλάδας στον νομό Μεσσηνίας.
Το Σάββατο το φεστιβάλ ξεκίνησε με σεμινάριο με θέμα: Γευσιγνωσία Ελληνικών ποικιλιών εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου και «γευστικό πάντρεμα» (food pairing) με χαρακτηριστικές συνταγές από τον Παναγιώτη Παπανικολόπουλο Γαστρονομικό Σύμβουλο και Τροφογράφο καθώς και τον Σύμβουλο Παραγωγής και Ποιότητας ελαιόλαδου, Κωνσταντίνο Τσορώνη.
Στην συνέχεια οι φιλοξενούμενοι ξεναγήθηκαν στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο κάστρο Κορώνης όπου γεύθηκαν μεσογειακό μοναστηριακό γεύμα. Οι τριήμερες εκδηλώσεις έκλεισαν με την πραγματοποίηση του 9ου Ανταμώματος των πολιτιστικών συλλόγων του δήμου Πύλου-Νέστορος με χορό, φαγητό και πολύ κέφι. Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και σύλλογοι της περιοχής του δήμου εκθέτοντας παραδοσιακά προϊόντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου