Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

ΠαρουσΙα φΙλων από 5 ηπεΙρους Διεθνής η θερινή συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων

Παρουσία φίλων από τις 5 ηπείρους έγινε η 6η θερινή συνάντηση των απανταχού Μεσσηνίων στον υπαίθριο χώρο του "GMP Bouka’s Golden Sun" στον Αγιο Κωνσταντίνο Μπούκας Μεσσήνης, την Κυριακή το βράδυ.
Το ενδιαφέρον είναι ότι φέτος συμμετείχαν εκπρόσωποι από το Σίδνεϊ με την πρόεδρο Τζούλη Τσαρίδη, την Αδελαϊδα με τον πρόεδρο Παρασκευά Σωτηρόπουλο, το Σαν Φραντζίσκο με τον πρόεδρο Γεώργιο Κωνσταντόπουλο, τη Μελβούρνη, τη Νέα Υόρκη, το Μόντρεαλ με τον εκπρόσωπο Δημ. Καραμπάτσο, τη Στοκχόλμη με τον εκπρόσωπο Αθανάσιο Ψαρούλη, τη Μόσχα με τη διευθύντρια του Ελληνικού Κέντρου Πολιτισμού Δώρα Γιαννίτση. Οσον αφορά την Ελλάδα, από: το Νέο Ηράκλειο με τον πρόεδρο Δημ. Λυμπερόπουλο, το Μελιγαλά με την πρόεδρο Βούλα Σταυροπούλου, την Αραπόλακκα με τον πρόεδρο Κώστα Γαλάνη. Το Σικάγο εκπροσωπήθηκε από τον Τάκη Οικονομόπουλο, η Βοστόνη από τον Βαγγέλη Σπυρόπουλο.
Επίσης: το Περιστέρι από το "Νέστορα" της Αμφικτυονίας Ιωάννη Πράνταλο, η Παμμεσσηνιακή Αττικής από τον κ. Παρασκευόπουλο, η Αγία Παρασκευή από το ζεύγος Βασίλη Οικονόμου, τα Βριλήσσια από τον Παναγιώτη Μαχαίρα, η Μακεδονία - Θράκη από τον Ηλία Κοντοζαμάνη, το Επιμελητήριο Μεσσηνίας από τους Παύλο Γκρέκη και το ζεύγος Καπερώνη και η Αφρική από το ζεύγος Δημήτρη και Ελένης Μανιατάκη - πρόεδρου του Ελληνοαφρικανικού Επιμελητηρίου.
Ο πρωτοσύγκελος π. Φίλιππος ευλόγησε το τραπέζι και μετέφερε τις ποιμαντορικές ευχές του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου. Η πρόεδρος της Αμφικτιονίας, αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, καλωσόρισε τους καλεσμένους και αναφέρθηκε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Επιστημόνων που θα οργανώσει η Αμφικτιονία τον Ιούλιο του 2019. 
Ο συμπρόεδρος της Αμφικτιονίας Δημήτριος Καφαντάρης, δήμαρχος Πύλου - Νέστορος και εκπρόσωπος στην Αμφικτιονία και των υπολοίπων δημάρχων της Μεσσηνίας, χαιρέτισε και αναφέρθηκε στην ανάγκη να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου οι ομογενείς.
Για το ίδιο θέμα ο πρέσβυς ε. τ. Χρίστος Παναγόπουλος ανέφερε ότι οι Ελληνες ομογενείς είναι οι μοναδικοί στις ανεπτυγμένες χώρες που δεν έχουν το δικαίωμα αυτό και ότι ο ίδιος εργάζεται ώστε να το αποκτήσουν.
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ των καλεσμένων και πολλές άλλες προσωπικότητες όπως ο καθηγητής Πέτρος Θέμελης, η αρχαιολόγος δρ. Ξένη Αραπογιάννη, ο εικαστικός Τάκης Κατσουλίδης, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Δήμου Καλαμάτας Μανώλης Μάκαρης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγ. Αλούπης, οι πρώην δήμαρχοι Περιστερίου Θεόδ. Δημητρακόπουλος, Μεσσήνης Χρ. Χριστόπουλος, Ανδρούσας Μένης Παπαδόπουλος, ο καθηγητής ιατρός Κανάρης Παναγόπουλος, οι ιατροί Δημ. Δρακόπουλος και Παναγιώτης Μίντζιας, η Κέλλυ Μακροπούλου διευθύντρια Κέντρου Ξένων Γλωσσών κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου