Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2018

Μουμιοποιημένο πτώμα στο νησάκι “Κουλούρα”

Χωρίς χέρια και σαγόνι ήταν το πτώμα που βρήκαν Γερμανοί κολυμβητές το βράδυ της Κυριακής στο νησάκι “Κουλούρα”, στα νοτιοανατολικά της Μεθώνης. Το πτώμα το ξέβρασε η θάλασσα και βρέθηκε 4-5 μέτρα από την ακτή, μπλεγμένο με καλάμια, κλαδιά και σκουπίδια - ενώ ό,τι είχε απομείνει από τη σάρκα ξεράθηκε από τον ήλιο με αποτέλεσμα να μουμιοποιηθεί το δέρμα, κάνοντας δύσκολο να αναγνωρίσει κανείς αν τα χαρακτηριστικά είναι αντρικά ή γυναικεία. 
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της “Ε” το νεκρό σώμα είχε μείνει πολύ καιρό στο νερό - και κανένας φυσικά δεν μπορεί να γνωρίζει ούτε για πόσο διάστημα είχε απαρεμείνει στη θάλασσα, ούτε το πότε ξεβράστηκε στην ακτή. 

Αρχικά, το ζευγάρι των κολυμβητών ειδοποίησε την Αστυνομία και αυτή το Λιμεναρχείο Πύλου, που έχει και την ευθύνη της προανάκρισης. Οπως καταλαβαίνει κανείς όμως, το βράδυ θα ήταν δύσκολο να στηθεί επιχείρηση για την περισυλλογή του πτώματος - και έτσι στο νησάκι οι λιμενικοί και άνδρες της Ασφάλειας Καλαμάτας επέστρεψαν χθες το πρωί. 
Αυτό που προκύπτει μέχρι τώρα από την επιτόπια αυτοψία είναι ότι πιθανόν το πτώμα να ανήκει σε γυναίκα, και αυτό είναι ένα συμπέρασμα που προκύπτει από το εσώρουχο που φορούσε. Επίσης, οι πρώτες ενδείξεις δεν δείχνουν να πρόκειται για έγκλημα, καθώς δεν φαινόταν να έχει υποστεί κακώσεις που να παραπέμπουν σε κάτι τέτοιο. Οπότε, τις απαντήσεις θα τις δώσει πλέον ο ιατροδικαστής της Κορίνθου, όπου και μεταφέρθηκε το πτώμα για να γίνει νεκροψία – νεκροτομή και να ληφθούν δείγματα DNA. 
Οι έρευνες από πλευράς των ανακριτικών αρχών μαθαίνουμε ότι έχουν στραφεί στις αναζητήσεις εξαφανισμένων. Δεν αποκλείουν όμως να πρόκειται για τη σορό κάποιας παράτυπης μετανάστριας, καθώς οι ακτές στην ευρύτερη περιοχή χρησιμοποιούνται από διακινητές ως σημεία επιβίβασης και αποβίβασης.
Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου