Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

Έκκληση του μητροπολίτη Μεσσηνίας προς τον κόσμο να δώσει αίμα για τους τραυματίες των πυρκαγιών



Τη δική της συγκέντρωση τροφίμων ξεκίνησε από την Τρίτη και η Ιερά Μητρόπολη Μεσσηνίας. Ειδικότερα, γίνεται έκκληση για συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης, κυρίως εμφιαλωμένου νερού και ξηράς τροφής, για όλους όσοι βρίσκονται έξω από τα σπίτια τους.
Η συλλογή των προσφορών, σύμφωνα με τη Μητρόπολη, θα γίνει στους αποθηκευτικούς χώρους του Ασύλου Ανιάτων (Λακωνικής 333), από τις 9.00 το πρωί μέχρι 2.00 μετά το μεσημέρι, εκτός Σαββάτου και Κυριακής.
Σχετικά με τα γεγονότα, ο κ. Χρυσόστομος τα χαρακτήρισε δραματικά, που είχαν ως αποτέλεσμα νεκρούς, ενώ ανάμεσα στα θύματα είναι μικρά παιδιά και κάθε ηλικίας άνθρωποι. Όμως, πέραν των νεκρών, όπως σχολίασε, υπάρχουν και άνθρωποι που έχουν μείνει έξω από τα σπίτια τους, καθώς αυτά καταστράφηκαν. Για το λόγο αυτό η Εκκλησία είναι πάντα δίπλα, μητέρα αγάπης, κατανόησης και συμπαράστασης. Έτσι, αποφασίστηκε ως Μητρόπολη Μεσσηνίας να συλλέξει είδη πρώτης ανάγκης.

Επείγει η ανάγκη για αίμα
Εκείνο, όμως, που κυρίως θέλησε να επισημάνει ο μητροπολίτης Μεσσηνίας ήταν ότι πρωτεύουσα σημασία έχει η ανάγκη για αίμα. Έτσι, παρακάλεσε όλους όσοι μπορούν και έχουν τη δυνατότητα να δώσουν αίμα, να απευθυνθούν στην Υπηρεσία Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καλαμάτας και να προσφέρουν, λέγοντας ότι αφορά στους τραυματίες των τελευταίων πυρκαγιών. 
Κλείνοντας ο κ. Χρυσόστομος ανέφερε ότι «δίνεται ένας αγώνας επιβίωσης αυτών των ανθρώπων. Δε λύνονται εύκολα τα χρόνια προβλήματα που θα τους απασχολούν, όπως αυτά της στέγασης και της αποκατάστασης των ζημιών που υπέστησαν. αλλά αυτά έρχονται σε δεύτερη φάση της όλης πορείας. Έτσι επείγει να δοθεί σε αυτούς τους ανθρώπους η δυνατότητα να επιβιώσουν και να μπορέσουν οι τραυματίες να βρουν, όχι μόνο μια ηθική συμπαράσταση, αλλά κάτι το ουσιαστικό, που αυτή τη στιγμή έχουν ανάγκη».
Π.Μπ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου