Τρίτη 24 Ιουλίου 2018

Παραχώρηση με όρους στην παραλία της Γιάλοβας

Την παραχώρηση απλής χρήσης αιγιαλού και παραλίας σε 5 τμήματα της παραλίας της Γιάλοβας, μέχρι και τις 21 Δεκεμβρίου 2019, ενέκρινε το υπουργείο Πολιτισμού ανταποκρινόμενο σε σχετικό αίτημα του Δήμου Πύλου – Νέστορος. Η χρήση αφορά σε δύο καντίνες και ανάπτυξη ομπρελών, καθώς και σε χώρο εκμίσθωσης θαλάσσιων μέσων αναψυχής.
Το υπουργείο προειδοποιεί ωστόσο τον δήμο ότι τόσο η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας όσο και η Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων “διατηρούν το δικαίωμα παύσης κάθε παραχώρησης σε περίπτωση που διαπιστωθεί επανάληψη των παραβιάσεων που είχαν σημειωθεί κατά το παρελθόν”.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάιο, το υπουργείο Πολιτισμού είχε αναστείλει την έγκρισή του για συγκεκριμένα σημεία της παραλίας της Γιάλοβας, καθώς είχε διαπιστώσει ότι υπήρχαν παραβιάσεις των προϋποθέσεων παραχώρησης. Αυτές προβλέπουν, μεταξύ άλλων, ότι “οι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης λουομένων πρέπει να έχουν καθαρά προσωρινό και αναστρέψιμο χαρακτήρα και να τοποθετούνται τον Απρίλιο έκαστου έτους και να αποσύρονται μετά το πέρας των θερινών περιόδων, ήτοι έως την 31η Σεπτεμβρίου έκαστου έτους, χωρίς να αφήσουν κανένα ίχνος ή υπόλειμμα”.

1 σχόλιο:

  1. ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΙΑΛΟΒΑ (ΤΑΒΕΡΝΑ ΝΙΟΚΑΣΤΡΟ) ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΠΥΛΟ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΙΑΣΤΑΥΡΩΣΗ ΜΕ ΤΑ ΜΠΑΛΟΔΗΜΑΙΚΑ ΤΑ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΔΡΟΜΟΥ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΠΕΡΙΦΡΑΧΘΕΙ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΟ ΠΕΡΙΠΟΥ. ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΕΡΙΦΡΑΧΘΗΚΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟ ΚΑΜΠΙΓΚ ΝΑΥΑΡΙΝΟ. ΑΥΤΟ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ. ΜΑΛΙΣΤΑ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΕΡΙΦΡΑΞΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΗΚΕ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ Ο ΔΕ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΑΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΤΟΥ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή