Τρίτη 10 Ιουλίου 2018

Ημερίδα στο Μανιατάκειον Ίδρυμα Στην Κορώνη Για Το Θερινό Σχολείο Για Νέους Μεσσήνιους Φοιτητές Σε Συνεργασία Με Την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά



Την Πέμπτη 12 Ιουλίου 2018 το Μανιατάκειον Ίδρυμα, στο πλαίσιο διεθνοποίησης των δράσεών του, φιλοξενεί για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Κτήμα Μανιατάκη στην Κορώνη το Θερινό Σχολείο για Νέους Ομογενείς και διοργανώνει Ημερίδα με θέμα «Πολιτισμός και Ανάπτυξη» σε συνεργασία με την Παμμεσσηνιακή Ομοσπονδία Αμερικής και Καναδά.
Σκοπός της εν λόγω ημερίδας είναι να φέρει τους φοιτητές με Μεσσηνιακή καταγωγή κοντά στον πολιτισμό και την ιστορία της Κορώνης, τη Μεσογειακή Διατροφή και τον τρόπο με τον οποίο η Κορώνη έχει ανακηρυχθεί πρέσβειρά της, τη μεσσηνιακή οικονομία καθώς και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας. Με αυτό τον τρόπο επιθυμεί να τους κάνει κοινωνούς των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής αλλά και των σύγχρονων προκλήσεων της Μεσσηνίας.

Θα παρουσιαστούν θέματα όπως η Ιστορία, ο πολιτισμός και η μυθολογία της Κορώνης, ο Ελληνικός χορός ως έκφραση πολιτισμού, η Μεσογειακή Διατροφή ως άυλη πολιτιστική κληρονομιά της ανθρωπότητας (UNESCO 16/11/2010), η Μεσσηνιακή οικονομία κι επιχειρηματικότητα και το Νέο αναπτυξιακό πρότυπο της Ελληνικής οικονομίας. Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι πανεπιστημιακοί καθηγητές και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.
Τέλος, η Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας και Πρόεδρος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας, Ελένη Αλειφέρη, θα ανακοινώσει το Παγκόσμιο Συνέδριο Νέων Μεσσηνίων Επιστημόνων το 2019 με θέμα «Οι Απανταχού Νέοι Μεσσήνιοι Οραματίζονται για τη Μεσσηνία».
Το Μανιατάκειον Ίδρυμα αναλαμβάνει ή/και υποστηρίζει πρωτοβουλίες που έχουν να κάνουν με τη στήριξη των νέων. Εναποθέτει τις ελπίδες του σε αυτούς επειδή πιστεύει ότι για να λειτουργήσουν δυναμικά και σωστά καινούριες δυνάμεις σε μια κοινωνία, χρειάζεται να κατευθύνονται από νέους με οράματα.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου