Δευτέρα 23 Ιουλίου 2018

ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΗ ΣΩΣΤΗ ΤΙΜΗ Αισιόδοξο μήνυμα από το παράδειγμα της Γιάλοβας

Η Γιάλοβα τα τελευταία χρόνια έχει εξελιχθεί σε έναν από τους πιο δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας και όχι τυχαία. Οι επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στο χωριό δίνουν στον επισκέπτη αυτό που ζητάει: ποιοτικές υπηρεσίες στη σωστή τιμή. Παράλληλα ο Δήμος Πύλου – Νέστορος με την ανάπλαση στον παραλιακό δρόμο έδωσε το κίνητρο στον κόσμο της περιοχής να επενδύσει σε εστιατόρια, μπαρ και καταστήματα. Η λειτουργία της Costa Navarino και οι επενδύσεις σε δύο νέες τουριστικές μονάδες που τώρα ξεκινά στη Γιάλοβα προμηνύουν για το μικρό χωριό, το οποίο αναπτύσσεται χρόνο με το χρόνο, ένα καλύτερο μέλλον, όπως συνομολογούν και οι επαγγελματίες της περιοχής.

 Η “Ε” μιλώντας μαζί τους εισέπραξε μόνο αισιόδοξα μηνύματα αλλά και την προσδοκία για έναν σύγχρονο και ασφαλή δρόμο από την Καλαμάτα μέχρι τον τόπο τους, καθώς και την ανάπτυξη των τουριστικών υποδομών, όπως είναι η μαρίνα της Πύλου, που παραμένει αναξιοποίητη. 

Ο Γιώργος Αλεξάκης ιδιοκτήτης του “Vento Cafe-Bar” είναι καινούργιος στο χώρο και δραστηριοποιείται στην περιοχή από την αρχή του καλοκαιριού, αλλά “γνωρίζει πολύ καλά τη Γιάλοβα έχοντας ζήσει εδώ από μικρό παιδί”. Και όπως τονίζει “τα μηνύματα που λαμβάνουμε όλοι για τον τουρισμό είναι πολύ ενθαρρυντικά και φαίνεται ότι χρόνο με τον χρόνο η τουριστική κίνηση ανεβαίνει με γοργούς ρυθμούς, λόγω βεβαίως και της Costa Navarino, που είναι η ναυαρχίδα του τουρισμού στην περιοχή μας”. 
Θεωρεί όμως ότι και “μέσα από τις συνθήκες που διαμορφώνονται με τα καινούργια ξενοδοχεία και τη συνεχή άνοδο του τουρισμού, πρέπει να υπάρχει και μια ευρύτερη ανάπτυξη και συνεργασία μεταξύ όλων μας: επαγγελματιών, απλών πολιτών, του Δήμου Πύλου – Νέστορος, για να πετύχουμε τους στόχους μας κάνοντας τη Γιάλοβα και την Πύλο έναν από τους μεγαλύτερους και ομορφότερους τουριστικούς προορισμούς της Μεσογείου”. 
Μια νέα πρόταση στην περιοχή είναι και το “Petriano coffee and food passion”, το οποίο λειτουργεί όλο το 24ωρο και είναι το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του Θοδωρή Σαλαντή, τον οποίο γνωρίσαμε ως δήμαρχο Κορώνης και δημοσιογράφο. Οπως ο ίδιος λέει, η Γιάλοβα “έχει περισσότερο κόσμο αυτή τη στιγμή από κάθε άλλη περιοχή στην ευρύτερη Πυλία” και οι επαγγελματίες προσδοκούν ότι “θα είναι μια καλή χρονιά”. Αλλά και “το μέλλον προδιαγράφεται πιο λαμπρό απ’ ό,τι το παρόν και το παρελθόν”, καθώς στην περιοχή τους “γίνονται νέες τουριστικές μονάδες και η Γιάλοβα (καθώς και η ευρύτερη Πυλία και η Μεσσηνία ως νομός) ελπίζει ότι πραγματικά θα γίνει ένα κομβικό κέντρο σε πανελλήνιο επίπεδο σε ό,τι αφορά τον τουριστικό τομέα”. Βέβαια, για την ανάπτυξη μιας περιοχής, πέρα από τις ιδιωτικές επενδύσεις, χρειάζεται και η κινητοποίηση του κράτους το οποίο θα δημιουργήσει τις κατάλληλες υποδομές: “Η Πυλία, ενώ η Μεσσηνία έγινε γειτονιά της Αθήνας, συνεχίζει να μην έχει τους δρόμους, να μην έχει τις υποδομές, να μην έχει ακόμη ένα ενιαίο αρχιτεκτονικό πλαίσιο, για να αποκτήσει ταυτότητα ο τόπος και να προσελκύει τον ξένο επισκέπτη”. 
Στο εστιατόριο “Ελιά”, ένα από τα πιο γνωστά της Γιάλοβας, ο ιδιοκτήτης του Δημήτρης Λουκυπούδης μας λέει ότι “η τουριστική κίνηση έχει ξεκινήσει από νωρίς και πάει καλά”, ενώ “περιμένουμε σιγά - σιγά να ανέβει όλο και περισσότερο”. Αλλωστε “οι επενδύσεις έχουν βοηθήσει πάρα πολύ, αλλά νομίζω ότι και οι ίδιοι οι επαγγελματίες προσέχουν πάρα πολύ τα μαγαζιά τους -κάθε χρόνο βλέπεις κάτι καινούργιο, προστίθενται μαγαζιά, το ένα συμπληρώνει το άλλο, οπότε ο κόσμος έχει πολλές επιλογές”. 
Χρειάζεται όμως και οι τουριστικές υποδομές να αναπτυχθούν, όπως για παράδειγμα “να φτιαχτεί στην Πύλο η μαρίνα και να φτιαχτούν περισσότερα καλά καταλύματα”. Νέα ώθηση και προοπτική δίνουν επίσης και “όλα αυτά που φτιάχνει η Costa Navarino, τα οποία προστίθενται καθημερινά και όλο και περισσότερος κόσμος έρχεται στην περιοχή μας”. 
Πρέπει όμως “να φτιαχτεί και ο δρόμος, γιατί έρχονται αεροπορικές πτήσεις από όλες τις πρωτεύουσες της Ευρώπης και είναι σε δύο ώρες στην Καλαμάτα και μετά θέλουν άλλη μια ώρα και περισσότερο για να φτάσουν έως εδώ!”. Οσο για τους επισκέπτες στην περιοχή τους λέει ότι ναι μεν “τα μετράνε τα λεφτά”, αλλά “έχει κόσμο που θέλει να ξοδέψει και ξοδεύει σωστά”. Μετράει επίσης και το ότι “οι υπηρεσίες που τους παρέχουμε είναι σωστές”. 
Ο Κωνσταντίνος Ανδρινόπουλος στο “Ionis cafe” τονίζει και αυτός ότι οι επαγγελματίες στη Γιάλοβα φροντίζουν ώστε να παρέχουν σωστές και ποιοτικές υπηρεσίες στους επισκέπτες, στη σωστή τιμή. Και γι’ αυτό “η τουριστική κίνηση πάει καλά, γιατί και οι υπηρεσίες είναι ανάλογες της ζήτησης”. Αλλωστε όπως λέει, η περιοχή τώρα αναπτύσσεται τουριστικά και τα καταστήματα επίσης είναι καινούργια. “Είμαστε νέα μαγαζιά και γενικώς δεν είμαστε ακριβός σαν προορισμός κι έχουμε μια μείξη από πελάτες, με μικρά και μεγάλα μπάτζετ”, σημειώνει και προσθέτει ότι και από την πλευρά των επαγγελματιών “έχουν πέσει χρήματα, έχει επενδύσει ο κόσμος και περιμένει πολλά περισσότερα”. 
 Επιπρόσθετα προσδοκούν ένα ακόμα καλύτερο μέλλον γιατί εκτός από την προβολή της περιοχής από την Costa Navarino ευελπιστούν με την αναβάθμιση των υποδομών και την ολοκλήρωση των νέων καταλυμάτων ότι “θα υπάρχει μεγάλη άνοδος τα επόμενα 10 χρόνια”. Και όπως λέει καταλήγοντας “όσους κοιμίσουμε, τόσους θα ταΐσουμε”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου