Δευτέρα 20 Αυγούστου 2018

Ενημέρωση στη Χώρα για τη δωρεά μυελού των οστών

Οι δυνατότητες θεραπείας και ίασης σοβαρών ασθενειών του αίματος, όπως η λευχαιμία, μέσω της δωρεάς μυελού των οστών, παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Χώρα, την περασμένη Παρασκευή 10 Αυγούστου, στον κινηματογράφο “Rex”.
Στην εκδήλωση, με τίτλο “Εκεί που σταματά η Επιστήμη, η ανθρώπινη προσφορά δίνει τις λύσεις” -που συνδιοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χώρας και η Δημοτική Κοινότητα Χώρας στο πλαίσιο των Νεστορείων 2018- μίλησαν η διευθύντρια του Αιματολογικού Τμήματος του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών “Ο Ευαγγελισμός” Μαρία Παγώνη και η γιατρός αιματολόγος Γεωργία Τούντα.

Οι δύο γιατροί, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρείας να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε όλη τη χώρα για την εθελοντική προσφορά, ενημέρωσαν τους ακροατές σχετικά με τις δυνατότητες θεραπείας και ίασης σοβαρών ασθενειών του αίματος, όπως η λευχαιμία. 
Στη συνέχεια ακολούθησε προβολή βίντεο με την εμπειρία της πρώτης Ελληνίδας εθελόντριας δότριας μυελού των οστών, προκειμένου οι δύο ομιλήτριες -όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά- “να καταδείξουν την καθοριστική συμβολή της εθελοντικής προσφοράς.
Η συγκίνηση του ακροατηρίου ήταν μεγάλη, τόσο κατά τη διάρκεια της προβολής, όσο και της διήγησης των ιστοριών ασθενών που θεραπεύτηκαν και άλλων που πάλεψαν και ηττήθηκαν. Αρκετοί συμμετέχοντες έδωσαν δείγμα και γράφτηκαν στην Διεθνή Δεξαμενή Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου