Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Νέα έκθεση αρχιτεκτονικής στην Κορώνη


Στο Αρχοντικό Ταρσούλη, στην Κορώνη, εγκαινιάστηκε μια ενδιαφέρουσα έκθεση αρχιτεκτονικής επιλεγμένων, καινοτόμων δημιουργιών νέων και μεγαλυτέρων στην ηλικία αρχιτεκτόνων από διάφορα μέρη του κόσμου.
Η νέα αυτή συλλεκτική έκθεση έργων μοντέρνας αρχιτεκτονικής προέρχεται από το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Contemporary Space Athens, σε συνεργασία με το Μουσείο Αρχιτεκτονικής Athenaeum που εδρεύει στο Σικάγο, και αποτελεί προέκταση περυσινής παρουσίασης σε συνεργασία με τον καθηγητή μηχανολογίας, δρα Τάκη Παπαδόπουλο.
Στη συλλογή αυτή οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να εκτιμήσουν και να διερευνήσουν λεπτομερώς ποικίλες αρχιτεκτονικές λύσεις και τεχνοτροπίες υλικών που δίνονται σε διάφορα θέματα από ιδιοφυείς, παγκόσμιας κλάσης, αρχιτέκτονες.
Τα περυσινά εκθέματα προκάλεσαν το ενδιαφέρον σε ξένους και ντόπιους επισκέπτες στην περιοχή και αυτό λειτούργησε ως έναυσμα για δημιουργικές αναζητήσεις εναλλακτικής προσέγγισης στις αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις. 
Σκοπός είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού στην οικιστική και την περιρρέουσα πολιτιστική κληρονομιά, αλλά και η διερεύνηση ιδεών μέσα από δημιουργικές εντάξεις στις σύγχρονες τεχνοτροπίες και σχολές.
Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη και ανοικτή στο κοινό.
Διάρκεια: έως 28 Αυγούστου, 20.00-23.00, ενώ θα συνεχιστεί κατά διαστήματα τους επόμενους μήνες στο Μανιατάκειον και το Αρχοντικό Ταρσούση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου