Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Πύλο παραμένουν οι 63 παράτυποι μετανάστες

Στο Κλειστό της Πύλου παραμένουν οι 63 παράτυποι μετανάστες οι οποίοι διασώθηκαν από το Λιμενικό το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης 27 ναυτικά μίλια δυτικά της Πύλου. Οι δύο Αζέροι 22 και 30 χρόνων οι οποίοι συνελήφθησαν ως ύποπτοι για τη διακίνηση των 63 μεταναστών από το Πακιστάν, το Αφγανιστάν και τη Σρι Λάνκα, οδηγήθηκαν το Σάββατο στην εισαγγελέα Πειραιά, η οποία τους άσκησε ποινική δίωξη και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια, απ' όπου ζήτησαν και πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο.
Εν τω μεταξύ σε αναμονή της διαταγής αποχής από την ποινική δίωξη των μεταναστών και επειδή τα στελέχη του Λιμεναρχείου Πύλου, το οποίο διενεργεί την προανάκριση, δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν αριθμητικά στις ανάγκες φύλαξής τους, ζητήθηκε ενίσχυση με άτομα από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μεσσηνίας. Και όπως προβλέπεται και από σχετικό νόμο αλλά και στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας της Ελληνικής Αστυνομίας με το Λιμενικό, η Διεύθυνση διέθεσε δύο αστυνομικούς από όμορα της Πύλου αστυνομικά τμήματα. Να σημειωθεί εδώ ότι οι αστυνομικές αρχές του νομού περίμεναν έτσι κι αλλιώς να παραλάβουν τους μετανάστες για να προχωρήσουν στις προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες από το μεσημέρι του Σαββάτου.
Αυτό όμως δεν έγινε γιατί η αρμόδια αντεισαγγελέας δεν διέταξε την αποχή από την ποινική δίωξη, ενώ αναμένεται να το πράξει σήμερα. Ομως κάποιοι μέσα από τις αστυνομικές υπηρεσίες της Μεσσηνίας αντέδρασαν στη φύλαξη των μεταναστών και προέβησαν σε ανώνυμη καταγγελία σε αθηναϊκό site, αλλά και η “Ε” δέχτηκε χθες μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το σχετικό link ως διαμαρτυρία ότι “σπαταλιούνται αστυνομικές δυνάμεις για τη φύλαξη μεταναστών, ενώ είναι αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Πύλου και τα χωριά της Πυλίας μένουν έτσι στο έλεος των κακοποιών”. 
Σύμφωνα πάντως με το δικό μας ρεπορτάζ, όταν αναζητήσαμε απαντήσεις, αλλά και μετά από συμπληρωματική ανάρτηση στο εν λόγω site, κάτι τέτοιο διαψεύδεται από αστυνομικούς κύκλους. 
Οπως τόνισαν στην “Ε”, δεν μπορούσαν να μην παράσχουν συνδρομή στο Λιμεναρχείο Πύλου εφόσον αυτή ζητήθηκε και επίσης οι αστυνομικοί οι οποίοι συνδράμουν είναι από όμορα της Πύλου αστυνομικά τμήματα, οπότε δεν χρειάστηκε καμία αλλαγή στις περιπολίες του τοπικού τμήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου