Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018

ΔΙΑΣΩΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ 65 μετανάστες στο Κλειστό της Πύλου

Στο Κλειστό της Πύλου φιλοξενούνται από χθες νωρίς το απόγευμα 65 παράτυποι μετανάστες, μεταξύ τους και 4 μικρά παιδιά, γυναίκες και έφηβοι.
Η καραβιά των μεταναστών έφτασε στο λιμάνι της Πύλου αφού είχε προηγηθεί επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από το Λιμενικό Σώμα, που έψαχνε να βρει τη λέμβο τους σε μια μεγάλη σε έκταση θαλάσσια περιοχή δυτικά της Πύλου και από τις 8.30 το πρωί τελικά κατάφεραν και τους εντόπισαν στις 3.30 το μεσημέρι. Αφού τους βρήκαν ξεκίνησε η μετεπιβίβασή τους στα δύο πλωτά από τα συνολικά τρία του Λιμενικού που συμμετείχαν στις έρευνες και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Πύλου.
Στις έρευνες εντοπισμού και διάσωσης συμμετείχαν ακόμα ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και αεροσκάφος της Frontex, ενώ σήμα από το Αρχηγείο είχε δοθεί και σε παραπλέοντα πλοία. Μέχρι χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστό πόσες μέρες
ήταν στη θάλασσα οι 65 άνθρωποι και από πού έρχονταν -ενώ οι έρευνες ξεκίνησαν όταν πρωινές ώρες χθες ένας από αυτούς κάλεσε στο 112 και ζήτησε βοήθεια. Επίσης, άγνωστο παρέμενε μέχρι χθες το βράδυ αν ανάμεσά τους κρύβονταν οι διακινητές, ενώ δεν είχε ξεκαθαρίσει και από ποιες χώρες προέρχονται και άλλες πηγές μιλούσαν για Πακιστανούς και Αφγανούς, ενώ άλλες για Ιρακινούς.

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΠΥΛΟΥ-ΝΕΣΤΟΡΟΣ
Εν τω μεταξύ από την πρώτη στιγμή της άφιξής τους στο λιμάνι της Πύλου η αντιδήμαρχος Πελαγία Λευτάκη σε συνεννόηση με το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη και την πολύτιμη βοήθεια δημοτικών υπαλλήλων του τμήματος Πρόνοιας κατάφεραν και μέσα σε λίγες ώρες οργάνωσαν τη διαμονή και φιλοξενία τους. Εξασφάλισαν νερά και αναψυκτικά, πρόχειρο φαγητό, καθώς και το φαγητό τους για το βράδυ, ενώ από την Πύλο έφυγε φορτηγό για να παραλάβει από την Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα στρώματα και κλινοσκεπάσματα. 
Ν.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου