Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Κανάκης κατά Καφαντάρη για σχολείο Κορώνης

Με ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης του Δ.Σ. Πύλου - Νέστορος «Κοινωνία σε Κίνηση» Ηλίας Κανάκης αναφέρει ότι “η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π. Περιφέρειας Πελοποννήσου απέρριψε την πράξη που αφορά την ανέγερση νέου σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου Κορώνης”.
Στην ίδια ανακοίνωση προσθέτει ότι “η πρόταση του Δήμου Πύλου - Νέστορος για την ένταξη του έργου, προϋπολογισμού 5.400.000 ευρώ, κατατέθηκε στις 21 Μαΐου 2018 και η απορριπτική απόφαση εκδόθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018”. Σύμφωνα με την απορριπτική απόφαση, “ο Δήμος Πύλου - Νέστορος δεν υπέβαλε αναγκαία έγγραφα με αποτέλεσμα ο φάκελος να μην είναι πλήρης”. Ετσι, “ο φάκελος της πρότασης του Δήμου Πύλου - Νέστορος αξιολογήθηκε αρνητικά στο α’ στάδιο της αξιολόγησης, όπου ελέγχεται η πληρότητα και η επιλεξιμότητα των προτάσεων”. 

Συγκεκριμένα, συνεχίζει η ανακοίνωση, “σύμφωνα με την απορριπτική απόφαση ο Δήμος Πύλου - Νέστορος δεν υπέβαλε στο φάκελο: Γνωμοδότηση Συμβουλίου Τεχνικών Εργων. Γνωμοδότηση ΕΦΑ. Εγκριση/άδεια δόμησης”. 
Και ερωτά το δήμαρχο Δημήτρη Καφαντάρη: “Γιατί δεν υποβλήθηκαν στον φάκελο του έργου τα αναγκαία έγγραφα; Ποιες υπηρεσίες ήταν αρμόδιες για την έκδοση των συγκεκριμένων εγγράφων; Θα υποβάλει και πότε ο Δήμος Πύλου - Νέστορος ένσταση επί της απορριπτικής απόφασης;”. 
Καταλήγοντας ο Ηλίας Κανάκης καλεί τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου “να θέσει το συγκεκριμένο θέμα στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου οι δημοτικοί σύμβουλοι και οι δημότες του Δήμου Πύλου - Νέστορος να λάβουν γνώση για το συγκεκριμένο σοβαρό ζήτημα”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου