Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

ΜΕ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΤΕΛΕΣΤΗΚΑΝ ΤΑ 12Α ΒΡΑΒΕΙΑ ΘΟΔΩΡΗ & ΠΑΝΟΥ ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΗ



H απονομή των Βραβείων «Θοδωρή και Πάνου Βλαχοδημήτρη» πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018 στις 12:00, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Πύλου-Νέστορος, στην Πύλο.

Τα βραβεία, τα οποία αποτελούν πλέον θεσμό, απονεμήθηκαν για 12η συνεχή χρονιά και αφορούν τους επιτυχόντες στις Πανελλήνιες Εξετάσεις κατά το σχολικό έτος 2017-2018, στο σύνολο των Λυκείων του Δήμου Πύλου-Νέστορος.

Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν οι τρεις πρωτεύσαντες μαθητές, επιτυχόντες στις Πανελλήνιες εξετάσεις, οι οποίοι συγκέντρωσαν το μεγαλύτερο βαθμό εισαγωγής στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.


Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι:
  1. Καρκατζούλης Παναγιώτης από την Μεθώνη με το πρώτο βραβείο .
  2. Ελένη Σαμαρτζή από την Χώρα με το δεύτερο βραβείο.
  3. Αρβανίτη Παρασκευή από την Πύλο με το τρίτο βραβείο.

Στην αρχή της εκδήλωσης ο Αντιδήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Πετρόπουλος τίμησε τη σύζυγο του ποιητή, Βάσω Βλαχοδημήτρη με το οικήσιμο του Δήμου Πύλου Νέστορος για την προσφορά της όλα αυτά τα χρόνια στους μαθητές του Δήμου, ενώ αποσπάσματα από τα ποιήματα του Θοδωρή Βλαχοδημήτρη διάβασαν, ο γιατρός Γιώργος Δαρσακλής και ο ηθοποιός-δημιουργός Νίκος Καλογερόπουλος.

Στην συνέχεια ακούστηκε η φωνή του ποιητή Θοδωρή Βλαχοδημήτρη σε ένα απόσπασμα με τίτλο το «Μάθημα» από το βιβλίο του: « Ο Γυρισμός του Τειρεσία».

Την εκδήλωση συντόνιζε ο Διευθυντής του Λυκείου Πύλου Γιώργος Χρονόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου