Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018

Ξεκινά από τη Χώρα η διημερίδα για την ελιά και το ελαιόλαδο

Ξεκινά σήμερα στη Χώρα και ολοκληρώνεται αύριο στην Costa Navarino η διημερίδα με θέμα "Παγκόσμια Ημέρα Ελιάς και Ελαιολάδου", που διοργανώνει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου. Η διημερίδα γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ελιάς και Ελαιολάδου, που έχει καθιερώσει το Διεθνές Συμβούλιο Ελαιοκομίας. Θα ξεκινήσει στις 5.30 το απόγευμα σήμερα στην αίθουσα του κινηματογράφου “Rex” στη Χώρα και αύριο θα ολοκληρωθεί σε συνεδριακή αίθουσα του Navarino Dunes, Costa Navarino, με ώρα έναρξης στις 9.30 το πρωί. 

Οι εισηγήσεις θα αναφέρονται στα εξής θέματα: α) Ελαιοτουρισμός και η σύνδεση του ελαιολάδου με άλλες μορφές τουρισμού. β) Ανάδειξη του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου στη γαστρονομία και η σύνδεσή του με τον γαστρονομικό τουρισμό. γ) Περιβαλλοντική διαχείριση ελαιώνων. δ) Αξιοποίηση νέων τεχνολογιών στην ελαιοκαλλιέργεια. ε) Χρήση υποπροϊόντων ελιάς. στ) Δημοτικές δράσεις για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της ελιάς.
Η διημερίδα τελεί υπό την αιγίδα του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιοκομίας και διοργανώνεται από το Iδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου σε συνεργασία με το Δήμο Πύλου-Νέστορος και την υποστήριξη του Δικτύου Δήμων «Βιώσιμη Πόλη», του Δικτύου Δήμων των «Εκλεκτών Ελληνικών Γεύσεων», καθώς και της Ομάδας Παραγωγών Ελαιολάδου Ολοκληρωμένης Διαχείρισης «Νηλέας».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου