Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2018

Κάθειρξη 6 ετών σε αλλοδαπό για τις κλοπές σε Στούπα και Γιάλοβα


Έκλεβε καταστήματα και κοιμόταν σε ενοικιαζόμενα που άνοιγε
 
Άνοιγε καταστήματα για να κλέψει και ενοικιαζόμενα δωμάτια για να κοιμηθεί. Ο λόγος για έναν 34χρονο αλλοδαπό, ο οποίος καταδικάστηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας σε κάθειρξη 6 ετών και ένα μηνός και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ. Πρωτόδικα είχε καταδικασθεί σε κάθειρξη 7 ετών, ενώ χθες το δικαστήριο αναγνώρισε ότι στο ενοικιαζόμενο δωμάτιο μπήκε για να κοιμηθεί και όχι για να κλέψει.
Το δικαστήριο διέταξε την απέλασή του μόλις εκτίσει την ποινή του και την απαγόρευση επανεισόδου στη χώρα για 10 χρόνια.
 
Έφαγε και κοιμήθηκε
Αρχικά, ξημερώματα στις 24 Μαΐου του 2017, διέρρηξε πόρτα εισόδου καφετέριας ομοεθνούς του στη Στούπα και από την ταμειακή μηχανή πήρε 350 ευρώ και ένα κινητό τηλέφωνο. Το κινητό τηλέφωνο και τα 223 ευρώ βρέθηκαν στον κατηγορούμενο όταν συνελήφθη, ενώ είχε καταγραφεί και από το σύστημα παρακολούθησης του καταστήματος.
Λίγες ώρες αργότερα ανέβηκε με σκάλα σε μπαλκόνι ορόφου στη Στούπα, αλλά έγινε αντιληπτός από γειτόνισσα, στην οποία, όμως, είπε ότι είναι μάστορας και… μετράει τα κάγκελα. Δεν κατάφερε να μπει και τράπηκε σε φυγή. Ο ίδιος, πάντως, στην απολογία του αρνήθηκε πως ήταν αυτός στο συγκεκριμένο περιστατικό.
Το ίδιο βράδυ διέρρηξε παράθυρο σε ενοικιαζόμενο δωμάτιο στη Στούπα, στο οποίο κάθισε, έφαγε, μετά κοιμήθηκε και έφυγε την άλλη μέρα το πρωί.
Λίγες ώρες μετά συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Καρδαμύλης, ενώ πάνω του βρέθηκαν κάποια κλοπιμαία.
 
Και στη Γιάλοβα
Ο ίδιος παραδέχθηκε στους αστυνομικούς ότι λίγες ημέρες νωρίτερα στη Γιάλοβα της Πύλου παραβίασε μπαλκονόπορτα διαμερίσματος που διέμεναν Αμερικάνοι τουρίστες και αφαίρεσε διαβατήριο, δύο φορητούς υπολογιστές, 2 κολιέ, ηλεκτρονικές συσκευές ήχου, προσωπικά είδη και 450 ευρώ. Μάλιστα υπέδειξε στους αστυνομικούς ένα θαμνώδη σημείο στη Γιάλοβα, όπου βρήκαν όλα τα κλοπιμαία από τους Αμερικανούς τουρίστες, πλην των χρημάτων.
Στην απολογία του ο 34χρονος ζήτησε συγγνώμη και είπε ότι όλα τα έκανε γιατί δεν είχε να φάει. Επίσης, κατέθεσε πως φίλος του τού υποσχέθηκε να πάει στη Γιάλοβα και θα του δώσει δουλειά. Όταν, όμως, έφτασε εκεί ο φίλος του δεν απαντούσε στα τηλέφωνα και έτσι διέρρηξε το διαμέρισμα που έμεναν οι Αμερικανοί τουρίστες. Με τα χρήματα δε που πήρε από εκεί, ταξίδεψε μετά στη Μάνη.
 
Της Βίκυς Βετουλάκη 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου