Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2018

Εξειδικευμένο σεμινάριο από το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη στο 8ο Σχολείο Τουρισμού

Με ένα ιδιαίτερο σεμινάριο για τους επαγγελματίες της εστίασης και της γαστρονομίας συμμετέχει το Ιδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, στο φετινό 8ο Σχολείο Τουρισμού Καλαμάτας που θα πραγματοποιηθεί από τις 19 ως τις 22 Νοεμβρίου. 
Το σεμινάριο απευθύνεται αποκλειστικά σε ιδιοκτήτες, στελέχη και εργαζόμενους του χώρου της εστίασης και της γαστρονομίας. Περιλαμβάνει ένα θεωρητικό και ένα πρακτικό σκέλος, και έχει προγραμματιστεί για την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης, Παρασκευή 22 Νοεμβρίου, από τις 9.20 π.μ. ως τις 1.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο του Elite City Resort.
 
Ειδικότερα, το θεωρητικό σκέλος περιλαμβάνει εισηγήσεις καταξιωμένων επαγγελματιών του χώρου σε θέματα όπως η άσκηση ηγεσίας στην Αθωνική κουζίνα, οι γαστρονομικές κοινότητες και προορισμοί, οι εξελίξεις και οι τάσεις στο branding και το marketing του σύγχρονου εστιατορίου, και οι βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού - κρασιού. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το πρακτικό σκέλος, με εργαστήρι μαγειρικής τέχνης και επίδειξη διαφόρων τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας. 
Στόχος του σεμιναρίου είναι η ανάδειξη της γαστρονομικής κληρονομιάς της μεσσηνιακής κουζίνας. Εντάσσεται δε στον στρατηγικό σχεδιασμό του Ιδρύματος Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακόπουλου για να καταστεί η Μεσσηνία πρότυπο αειφόρου ανάπτυξης, σε ένα ευρύ φάσμα τομέων: αγροτική ανάπτυξη, κοινωνία, πολιτισμός, περιβάλλον. 
Η συμμετοχή στο σεμινάριο είναι δωρεάν. Οι συμμετέχοντες θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης, ενώ είναι απαραίτητο να κάνουν προεγγραφή (τηλεφωνικά ή με mail) μέχρι τις 20 Νοεμβρίου και ώρα 2 μ.μ. (Επιμελητήριο Μεσσηνίας, υπεύθυνη Γεωργία Παλόγλου, τηλ. 27210 62218, info@mcci.gr).

                                                 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
9.40-10 π.μ. Ασκηση ηγεσίας στην Αθωνική Κουζίνα (Θοδωρής Σπηλιώτης, θεμελιωτής Αθωνικού Μάνατζμεντ). 
10 - 10.30 π.μ. Γαστρονομικές κοινότητες - γαστρονομικοί προορισμοί (Γιώργος Πίττας, ξενοδόχος – συγγραφέας - ιδρυτής του Greek Gastronomy Guide). 
10.45-11 π.μ. Διάλειμμα για καφέ. 
11 - 11.45 π.μ. Branding και Marketing Εστιατορίου (Δημοσθένης Μπρούσαλης, founder & CEO DASC Branding) 
11.45 π.μ. - 12.30 μ.μ. Βασικοί κανόνες γευστικής αρμονίας φαγητού και κρασιού (Χάρης Τζανής, συντάκτης γαστρονομίας) 
12.30-1.30 μ.μ. Εργαστήριο μαγειρικής τέχνης  - Workshop. Επίδειξη τεχνικών από καταξιωμένους επαγγελματίες της Μεσσηνίας και γαστρονομική δοκιμή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου