Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2018

«Το Μέλλον της Μεσογειακής Διατροφής» στην Ιταλική Πρεσβεία με την συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος



Με πρωτοβουλία της Πρεσβείας της Ιταλίας στην Ελλάδα και την συνεργασία του Μανιατακείου Ιδρύματος πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 στην Πρεσβεία της Ιταλίας εκδήλωση με θέμα «The future of the Mediterranean Diet» με στόχο την προώθηση της Μεσογειακής Διατροφής.
Ο Πρέσβης κ. Efisio Luigi Marras στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην Εβδομάδα Ιταλικής Κουζίνας στον Κόσμο, η οποία πραγματοποιείται για 3η συνεχή χρονιά προωθώντας την ιταλική γαστρονομική παράδοση και τις μοναδικές αξίες της Μεσογειακής Διατροφής.

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Πρόεδρος της συμβουλευτικής επιτροπής χημικών εμπειρογνωμόνων ΣΕΒΙΤΕΛ κ. Βασίλης Ν. Καμβύσης, ο οποίος αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της παγκόσμιας αναγνώρισης της Μεσογειακής Διατροφής ως Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας στον κατάλογο της UNESCO, καθώς αναδεικνύει τις παραδοσιακές τροφές και τα εδέσματα, καταδεικνύει την στενή σχέση της υγείας και ευζωίας με την χρήση των προϊόντων και των τροφίμων, αλλά και με τις παραδόσεις και τον τόπο. Επίσης, τόνισε την συμβολή του Μανιατακείου Ιδρύματος, καθιστώντας ως εμβληματική Ελληνική πρότυπο κοινότητα την Κορώνη, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύλου-Νέστορος.
Ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτρης Μανιατάκης αναφέρθηκε στην αγαστή συνεργασία του Ιδρύματος με την Ιταλική Πρεσβεία σε θέματα πολιτισμού, εκφράζοντας την πεποίθησή του για μελλοντικές συνεργασίες κοινού ενδιαφέροντος. Εστίασε στη σημασία της «δεκαετίας δράσης για τη διατροφή» (2016-2025) των Ηνωμένων Εθνών προκειμένου να υλοποιηθούν κοινές δράσεις μεταξύ της συνεργασίας του δικτύου των 7 χωρών και των ανακηρυγμένων Εμβληματικών Κοινοτήτων για τη Μεσογειακή Διατροφή με στόχο την εξάπλωση των αρχών της υγιεινής διατροφής, της διάδοσης και προτίμησης των αγαθών του Μεσογειακού διατροφικού πολιτισμού.
Κατά την διάρκεια της βραδιάς προσφέρθηκαν συναρπαστικοί γευστικοί συνδυασμοί ιταλικών και Μεσσηνιακών προϊόντων, υπενθυμίζοντας στους παρευρισκόμενους την πλούσια παράδοση των δύο τόπων.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Οικονομικών κ. Λόης Λαμπριανίδης, ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής & Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπος Κασίμης, ο Πρόεδρος της Εταιρείας Αρχαιολογικών Μεσσηνιακών Σπουδών Καθηγητής κ. Πέτρος Θέμελης, ο Πρόεδρος του Μανιατακείου Ιδρύματος κ. Δημήτριος Μανιατάκης συνοδευόμενος από την σύζυγό του κ. Ελένη Ταγωνίδη-Μανιατάκη, ο Ακαδημαϊκός κ. Χρήστος Ζερεφός, ο Πρόεδρος ΤΕΜΕΣ κ. Αχιλλέας Κωνσταντακόπουλος, η κα Αλεξάνδρα Κ. Βοβολίνη, Εκδότρια-Διευθύντρια του Ομίλου Economia, ο Δρ. Δημοσθένης Κατρίτσης, ο επιχειρηματίας κ. Αριστείδης Ευσταθίου κ.ά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου