Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Οι ξενοδόχοι κατά επαναλειτουργίας πεδίου βολής στη Σχίζα

Κάθετα αντίθετη στη σχεδιαζόμενη επαναλειτουργία του πεδίου βολής της Σχίζας είναι και η Ενωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας εκφράζοντας τους σοβαρούς προβληματισμούς της για τις επιπτώσεις αυτής της κίνησης στην τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας.
Στην ανακοίνωση, που εξέδωσε χθες η Ενωση αναφέρεται: “Στην Ελλάδα της παραδοξότητας και των αντιθέσεων φαίνεται ότι κάποιοι στην κεντρική διοίκηση είτε δεν έχουν αντιληφθεί ότι ο τουρισμός αποτελεί τον μοναδικό πλέον πυλώνα στήριξης της εθνικής οικονομίας είτε σκοπίμως το αγνοούν. 

Διαφορετικά, δεν μπορεί να εξηγηθεί η απόφαση για την επαναλειτουργία του πεδίου βολής Σχίζας, έξω από τη Φοινικούντα, σε ένα σημείο ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, με σημαντικά οικολογικά στοιχεία που προσελκύουν κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες. Η συγκεκριμένη, εντελώς ασυμβίβαστη με την τουριστική ανάπτυξη της Μεσσηνίας, απόφαση δυναμιτίζει τις πολυετείς προσπάθειες όλων μας για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής, ενώ προκαλεί ανάσχεση της αξιοποίησης και αναβάθμισης του διεθνούς αεροδρομίου Καλαμάτας που έχει εξελιχθεί σε σημαντικό σταθμό εισόδου για όλη την Πελοπόννησο. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα επικρατήσουν ωριμότερες σκέψεις και θα αναζητηθούν εναλλακτικές προτάσεις και λύσεις ώστε, τελικά, ο τουρισμός της Μεσσηνίας να μην εξελιχθεί στον πρώτο στόχο του πεδίου βολής”.

1 σχόλιο: