Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2018

Παρέμβαση για να μην επαναληφθεί η διακοπή στα χωριά της Πυλίας

Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος, σήμερα και αύριο, στα χωριά της Πυλίας (Κρεμμύδια, Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο, Μυρσινοχώρι) σκοπεύουν στην αποκατάσταση των αγωγών ηλεκτροδότησης, προκειμένου στο μέλλον να μην επαναληφθούν περιστατικά όπως αυτό στις 5-7 Δεκεμβρίου, οπότε τα προαναφερόμενα χωριά έμειναν χωρίς ρεύμα. 
Γι' αυτό ενημέρωσε την "Ε" ο τοπικός ΔΕΔΔΗΕ λέγοντάς μας ότι το πρόβλημα τότε προκλήθηκε από σμήνη πουλιών, που επηρέασαν αγωγούς (καλώδια), με αποτέλεσμα να προκληθεί εκτεταμένη βλάβη. 
Μάλιστα, εξαιτίας της μεγάλης βλάβης στο δίκτυο και αφού δεν είχε επανέλθει το ρεύμα μέχρι το πρωί της τρίτης μέρας, ο δήμαρχος Πύλου - Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης και 6 κάτοικοι - εκπρόσωποι φορέων των συγκεκριμένων χωριών υπέβαλαν μήνυση στην εισαγγελέα υπηρεσίας στην Καλαμάτα κατά του ΔΕΔΔΗΕ.
 
Σε δηλώσεις του μετά την υποβολή της μήνυσης ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης παρατήρησε μιλώντας στην "Ε" ότι “εξαιτίας της πολύωρης διακοπής οι ελιές σαπίζουν στα ελαιοτριβεία και άνθρωποι με ζητήματα υγείας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Εχουν καταστραφεί κρέατα και οικοσκευές”. 
Ο ΔΕΔΔΗΕ, λοιπόν, επιδιώκει με αυτή την παρέμβαση στους αγωγούς να μην επαναληφθεί αυτό το περιστατικό στο μέλλον και διακοπεί ξανά η ηλεκτροδότηση για μέρες, εξαιτίας εκτεταμένης βλάβης από τα πουλιά. Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι την ημέρα που υποβλήθηκε η μήνυση, ο Δημήτρης Καφαντάρης είχε επισημάνει στις δηλώσεις του την ανάγκη να γίνουν παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου στην περιοχή τους, η οποία αναπτύσσεται τουριστικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου