Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

Μετά τη μήνυση πήγε το ρεύμα στην Πυλία

Στις 12.30 χθες το μεσημέρι επανήλθε το ρεύμα στα 5 χωριά της Πυλίας (Κρεμμύδια, Γλυφάδα, Παπούλια, Πλάτανο, Μυρσινοχώρι), που είχαν μείνει στο σκοτάδι από τις 2.30 το μεσημέρι της Τετάρτης, εξαιτίας σοβαρής βλάβης στο δίκτυο. 
Το γεγονός ότι χθες το πρωί η περιοχή ήταν για 3η μέρα χωρίς ρεύμα προκάλεσε την κινητοποίηση και την αντίδραση της δημοτικής αρχής Πύλου - Νέστορος, κατοίκων και εκπροσώπων φορέων της περιοχής. 
Ο δήμαρχος Δημήτρης Καφαντάρης και 6 κάτοικοι-εκπρόσωποι φορέων από τα χωριά που ταλαιπωρήθηκαν υπέβαλαν μήνυση στην εισαγγελέα υπηρεσίας στην Καλαμάτα, κατά του ΔΕΔΔΗΕ (της αρμόδιας υπηρεσίας της ΔΕΗ).
 
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Δ. Καφαντάρης ανέφερε ότι “εξαιτίας της πολύωρης διακοπής οι ελιές σαπίζουν στα ελαιοτριβεία και άνθρωποι με ζητήματα υγείας αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα. Εχουν καταστραφεί κρέατα και οικοσκευές”. Επεσήμανε πως “είναι τραγικό αυτό το πράγμα, γιατί δεν υπάρχουν ακραία καιρικά φαινόμενα” - και σημείωσε: “Ισως τα δίκτυα να θέλουν συντήρηση. Οι εργαζόμενοι της επιχείρησης προσπαθούν, αλλά δεν υπάρχουν υλικά. Πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του δικτύου της ΔΕΗ στην περιοχή μας που αναπτύσσεται τουριστικά. Δεν υπάρχουν συνεργεία, έχει μειωθεί πολύ το προσωπικό”. 
Ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Γλυφάδας Ηλίας Γεωργιτσόπουλος παρατήρησε ότι “έχουν νεκρώσει τα πάντα” και σημείωσε: “Οι ελαιοπαραγωγοί της περιοχής μας έχουμε μια πολύ δύσκολη χρονιά και τώρα ήρθε κι αυτό. Οι ελιές σαπίζουν στα εργοστάσια, που δεν μπορούν να δουλέψουν. Πέρα από την υποβάθμιση του ελαιολάδου, βενζινάδικα και άλλα μαγαζιά υπέστησαν ζημιά - και η ΔΕΗ δε μας λέει κάτι συγκεκριμένο για την αποκατάσταση της βλάβης”. 
Ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κρεμμυδίων Χρήστος Παναγιωτόπουλος μας είπε ότι “είναι προβληματικό το λάδι και τώρα που έχουν στοιβαχτεί τα τσουβάλια θα βγει βιομηχανικό”. Παρατήρησε επίσης πως “είναι μεγάλη η ζημιά, ψάχνουν και δεν μπορούν να βρουν τη βλάβη. Η αγωνία στον κόσμο εντείνεται και το πρόβλημα δε λύνεται”. Γ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου