Δήμος Πύλου - Νέστορος

Δήμος Πύλου - Νέστορος
TO portal ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΟΥ - ΝΕΣΤΟΡΟΣ

Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018

Πρότυπο αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης η Costa Navarino

Η ΤΕΜΕΣ δημοσίευσε την 3η έκθεση βιωσιμότητας, η οποία παρουσιάζει το σύνολο των δράσεων του ομίλου για το 2017, με βάση τα πρότυπα του GRI - Global Reporting Initiative (βασική επιλογή) και του AA1000 AccountAbility Principles Standard.
Σύμφωνα με τη στρατηγική του ομίλου για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη, όλες οι δράσεις και τα αποτελέσματα αντικατοπτρίζουν την εναρμόνιση με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ. Η αειφόρος τουριστική ανάπτυξη αποτελεί σημαντικό πυλώνα στη διαμόρφωση της “Ατζέντας 2030” του ΟΗΕ, μαζί με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης, στους οποίους ο τουρισμός συμβάλλει άμεσα και έμμεσα.

Η ΤΕΜΕΣ έχει υιοθετήσει από την ίδρυσή της ένα μοντέλο τουριστικής ανάπτυξης που σέβεται και προβάλλει το περιβάλλον και τον φυσικό πλούτο των περιοχών που δραστηριοποιείται, ενισχύει την τοπική οικονομία, αναδεικνύει τον πολιτισμό, την ιστορία και τις τοπικές παραδόσεις. 
Με αφορμή την έκθεση βιωσιμότητας, ο Στέφανος Θεοδωρίδης αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΤΕΜΕΣ, ανέφερε σχετικά: “Για τρίτη χρονιά, παρουσιάζουμε τις δράσεις μας με μετρήσιμα αποτελέσματα καθιστώντας την ΤΕΜΕΣ και την Costa Navarino πρότυπα αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης. Η εναρμόνιση με τους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του OHE αποτελεί μονόδρομο για τον παγκόσμιο τουρισμό και νιώθουμε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το μοντέλο που έχουμε ακολουθήσει έχει θετικό αντίκτυπο σε κάθε τομέα της λειτουργίας μας”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου