Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Αύξηση κατοικιών και τιμής γης στη Μεσσηνία το 2019!


Η Costa Navarino… οδηγεί την αγορά ακινήτων
 
Λιγότερες εκτιμάται ότι θα είναι το 2019, σε σχέση με το 2018, οι ευκαιρίες στην αγορά κατοικίας, καθώς ιδίως το διάστημα 2016-2018 μεγάλος αριθμός ποιοτικών ακινήτων σε καλή τοποθεσία και σε χαμηλή τιμή άλλαξε χέρια, ενώ οι τιμές για πρώτη φορά ύστερα από μία δεκαετία αυξήθηκαν το 2018 σε ποσοστό 1,3%.
Όπως εξηγούν μεσίτες στο «Έθνος», η ελληνική κτηματαγορά λόγω της σημαντικής ζήτησης από το εξωτερικό έχει, σε μεγάλο βαθμό, αυτονομηθεί σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία, το τραπεζικό σύστημα και την εσωτερική ζήτηση, που παραμένει χαμηλή. Γι’ αυτό το 2019, παρότι είναι χρονιά εκλογών, η ζήτηση για ακίνητα εκτιμάται ότι θα είναι ακόμη μεγαλύτερη, σε σύγκριση με το 2018.
Ωστόσο, πού υπάρχουν δυνατότητες για καλές τοποθετήσεις στην ελληνική αγορά κατοικίας; Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έντονη κινητικότητα παρουσιάζεται σε προορισμούς όπου η Fraport αναβαθμίζει τα αεροδρόμια και σε περιοχές κοντά σε τουριστικές επενδύσεις.
Επίσης, περαιτέρω ενίσχυση των αξιών σε σπίτια αλλά και γη εκτιμάται ότι θα καταγραφεί σε περιοχές κοντά σε μεγάλες τουριστικές επενδύσεις. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι το τουριστικό θέρετρο της Μεσσηνίας Costa Navarino, το οποίο σε συνδυασμό με το αναπτυσσόμενο αεροδρόμιο της Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος» έχουν ενισχύσει τις τιμές της τοπικής αγοράς ακινήτων.
Η ζήτηση για ακίνητα στην περιοχή αναμένεται να αυξηθεί περαιτέρω φέτος, καθώς η εταιρεία ΤΕΜΕΣ, που διαχειρίζεται το Costa Navarino, ξεκίνησε λίγο πριν το τέλος του 2018 να πουλάει πολυτελή διαμερίσματα και κατοικίες, ενισχύοντας το ευρύτερο ενδιαφέρον για την περιοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου